Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Criza din Golful Persic

Președintele Rouhani al Iranului a propus un schimb de petroliere între Marea Britanie și Iran cu intenția de a rezolva criza din Golful Persic. În mijlocul confruntării dintre cele două națiuni, în Marea Britanie s-a schimbat conducerea. Partidul Conservator l-a ales pe Boris Johnson pentru a conduce partidul și țara. El e un susținător al Americii, i-a ținut partea lui Trump și a jurat că Brexit va intra în vigoare în trei luni. După cum relatează însă Dale Hurd, în primul rând, el va trebui să rezolve problema cu Iranul.

Dale Hurd: Boris Johnson ajunge la Nr.10 pe strada Downing într-un moment dificil pentru orice prim-ministru, având temeri că ar putea izbucni un război cu Iranul.

Garda Revoluționară Iraniană a capturat vinerea trecută un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Hormuz, în semn de răzbunare față de captura de mai devreme a unui petrolier iranian de lângă Gibraltar, efectuată de britanici. Boris Johnson a semnalat deja că nu are de gând să incite Iranul. În timpul dezbaterilor televizate de săptămâna trecută, Johnson spunea că nu va susține o eventuală acțiune militară americană împotriva Iranului. În 2018, pe atunci ministru de externe, Johnson a călătorit la Washington pentru a încerca să-l convingă pe președintele Trump să rămână în acordul nuclear iranian. Mai mult, guvernul britanic a rămas fidel acordului. Cât despre angajamentul său de a părăsi UE până în 31 octombrie indiferent de situație, Johnson moștenește același partid conservator divizat din Parlament care a reușit obstrucționarea și până la urmă înlăturarea fostului premier Theresa May. Johnson ar putea primi un vot de neîncredere și astfel ar putea avea loc alegeri anticipate în câteva săptămâni, însă el are un prieten dincolo de Atlantic.

Donald Trump: Îmi place de Boris Johnson. Am vorbit ieri cu el, cred că va face o treabă bună. Cred că ne vom înțelege foarte bine.

Asta îi deranjează însă pe mulți din conducerea britanică. Un reporter de la BBC a încercat să-l facă pe Johnson să spună ceva rău de președintele Trump. El nu a vrut însă și iată care au fost replicile !

Reporter: Nu ați fi fost la fel de laș dacă nu erați prim-ministru ?

Boris Johnson: Față de SUA, vreți să spuneți ?

Reporter: Față de oricine e puternic în lume.

Boris Johnson: Nu fiți ridicol, vă rog ! Când vine vorba de a lua măsuri pentru binele Marii Britanii în vreme de criză, fie că vorbim de schimbările climatice, de disputele cu Iranul sau de acordul nuclear cu Iranul, noi am fost foarte tranșanți cu Statele Unite.

În 2015, Johnson l-a acuzat pe Trump de ``o ignoranță năucitoare`` și spunea că Trump era nepotrivit pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Fostul primar al Londrei, cunoscut pentru stilul său pe alocuri excentric, a adoptat un populism care până acum a fost în avantajul său. Acum însă, ca premier, trebuie să navigheze prin apele tulburi ale crizei internaționale, cu posibili nori de război la orizont.

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 288 - iulie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.