Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Cine va interveni în conflictul dintre Iran, Marea Britanie și SUA?

Cu posibilitatea tot mai reală a unui război între Marea Britanie sau SUA și Iran, 'Știrile CBN' a examinat capacitatea militară a Republicii Islamice a Iranului. Haideți să vedem !

Benham Taleblu: La capitolul armelor convenționale, Iranul stă slab. Motivul pentru care Iranul reprezintă o amenințare pentru interesele și securitatea aliaților SUA din Orientul Mijlociu e fiindcă Iranul e un centru de putere asimetric. Expertul iranian Benham Taleblu spune că Iranul face război asimetric prin terorism, agenți și intimidare.

Benham Taleblu: Hiperbolizare la extrem este elementul cheie în politica de securitate a Iranului. Aceasta fiindcă Republica Islamică Iran e foarte conștientă de deficiențele armatei sale în ce privește armamentul convențional. Când Iranul știe că nu poate câștiga bătălia la nivel de capacități, încearcă să câștige bătălia deciziilor.

Expertul în Orientul Mijlociu Jonathan Spyre spune că tăria Iranului constă în agenții săi din regiune, cum ar fi Jihadul Islamic Palestinian, care a lansat nu demult sute de rachete înspre Israel.

Jonathan Spyre: Ei dețin această rețea de organizații politico-militare, cum ar fi mai multe grupări Hezbollah, dintre care Hezbollah din Liban e prototipul. Acestea sunt răspândite în regiune, sunt foarte devotate, extrem de bine îndoctrinate, uneori bine antrenate, formate din tineri disponibili, cei mai mulți non-iranieni, gata de intervenții militare.

Unul dintre punctele critice în războiul asimetric al Iranului e capabilitatea de a închide Strâmtoarea Hormuz, pe unde trece mare parte din petrolul din lume, anume pe lângă coasta Iranului.

Benham Taleblu: E un punct extrem de vulnerabil. Totuși, Iranul nu are capabilitate de a o menține închisă, ci doar de a o bloca. SUA, însă, prin superioritatea militară covârșitoare, poate s-o redeschidă.

Una dintre arenele militare unde Iranul deține avantajul e programul său balistic.

Benham Taleblu: Aceasta e din nou o zonă extrem de importantă fiindcă mai mulți directori ai serviciilor secrete americane spuneau că Iranul deține cel mai mare arsenal de rachete balistice din întreg Orientul Mijlociu.

Date fiind punctele tari și punctele slabe, Iranul reușește să-și tempereze retorica dură cu mișcări geopolitice atente, calculate, ceea ce îl face un adversar formidabil în cea mai periculoasă regiune din lume.

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 288 - iulie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.