Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Congresul SUA transmite un mesaj dur mișcării BDS

Camera Reprezentanților Statelor Unite a adoptat o rezoluție împotriva mișcării BDS, de boicotare, descurajare și sancțiuni pentru Israel. Mișcarea e o campanie globală în scopul izolării și dezechilibrării economice a Israelului.

Charlene Aaron: Rezoluția anti-BDS a trecut cu o majoritate covârșitoare, dar 16 democrați, progresiști în cea mai mare parte, au votat împotrivă.

Între ei, reprezentanții Ilhan Omar și Rashida Tlaib susțin mișcarea BDS. Ele pretind că rezoluția restricționează libertatea de exprimare și au sponsorizat o rezoluție a lor care să susțină boicoturile. În holul Camerei Reprezentanților, Tlaib a invocat boicoturile naziștilor germani din Africa de Sud în a se opune rezoluției adoptate împotriva BDS.

Rashida Tlaib: Americanii i-au boicotat pe nemții naziști ca răspuns la dezumanizarea, încarcerările și genocidul poporului evreu. În anii `80, mulți dintre noi au boicotat bunurile sud-africane în lupta împotriva apartheid-ului.

Susținătorii rezoluției spun că mișcarea BDS e diferită de alte boicoturi fiindcă aceasta urmărește delegitimizarea Israelului, singurul stat evreiesc din lume. Reprezentantul democrat Ro Khanna spunea pentru ``Știrile CBN`` că rezoluția nu restricționează libertatea de exprimare și că el e împotriva mișcării BDS fiindcă aceasta urmărește să submineze Israelul și soluția celor două state.

Ro Khanna: Această rezoluție nu subminează primul amendament. Oamenilor li se permite în continuare să protesteze și să boicoteze. Se poate boicota chiar și împotriva SUA sau Israelului. Rezoluția vrea să spună, că în Congres, lumea a înțeles că BDS, care delegitimizează Israelul, nu ne va aduce la o soluție a două state și nu e ceva ce Congresul ar trebui să susțină.

Unii legislatori au îndemnat la mai mult, căutând să întocmească un proiect de lege care să le ofere guvernelor de stat și locale dreptul să nu facă afaceri cu companii care participă în mișcarea BDS, o măsură deja adoptată de Senat.

Steve Scalise: Vorbim de un proiect de lege care conferă dreptul de a te împotrivi BDS în toată lumea.

Conducerea democrată împiedică însă acea parte de legislație să ajungă la Camera Reprezentanților.

Khanna mai spune că problema nu reflectă dezbinarea din partidul democrat.

Ro Khanna: Voi fi sincer: această problemă a adus dezbinare la întâlnirile de partid. Sunt unii dintre noi, ca și mine, care cred că SUA și Israel au o relație specială. Alți democrați cred că mișcarea BDS ar fi strategia potrivită. În mod evident există diferențe de opinie, dar cred că marea majoritate a democraților îmi împărtășesc punctul de vedere.

În august, Tlaib și Omar urmează să viziteze Israelul, inclusiv Cisiordania. Israelul spune că, deși politica sa nu permite accesul pe teritoriul său a susținătorilor BDS, celor două li se va permite vizita din respect pentru Congresul SUA.

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 288 - iulie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.