Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

SIRIA: Crestinii ajuta victimele razboiului sirian cu ajutorul armatei israliene

Un reportaj exclusiv din culisele misiunii secrete desfasurata de armata israeliana, despre o intamplare care a implicat armata israeliana, o lucrare crestina si brutalitatea razboiului civil din Siria.

Totul incepe in toiul noptii, pe Inaltimile Golan. Soldati israelieni au mers in Siria pentru a duce provizii medicale sirienilor care sunt prinsi intr-un razboi civil lung si sangeros. Cine este partenerul lor? Un grup crestin numit Frontier Alliance International sau FAI.

Dalton Thomas: Sustinem Israelul si iubim poporul evreu. Faptul ca ne putem implica in criza siriana prin granita israeliana si in cooperare cu armata israeliana e un mare privilegiu pentru organizatia noastra.

In aceasta noapte, Dr. Sally Parsons si asistenta medicala de la traumatologie Debbie Dennison s-au intors dintr-o misiune de sapte saptamani intr-un sat sirian.

De ce te-ai implicat?

Dr. Parsons: Pentru ca Dumnezeu ne cheama sa mergem in toate tarile din lume, dar eu am simtit ca Dumnezeu m-a chemat la aceasta slujire.

Parsons este chirurg de 30 de ani si s-a confruntat cu proceduri noi. Cand echipa nu a stiut ce sa faca, a apelat la rugaciune si la YouTube.

De-a lungul carierei sale, Parsons nu mai facuse o cezariana. In Siria a facut sase cezariene.

Dr. Parsons: Trebuie sa va spun ca atunci cand am ajutat la nasterea primului bebelus, am simtit mainile sale mici pe mainile mele. Faptul ca am putut vedea nasterea unor vieti noi in mijlocul acestui razboi groaznic ne-a dat putere. E o binecuvantare.

Dennison a descoperit frumusetea femeilor ascunsa sub val.

Debbie Dennison: In sala de consultatii pentru femei, ele isi dau jos valul si astfel, isi descopera fata. Pentru mine a fost uimitor, caci fetele lor nu mai erau ascunse si a iesit la iveala frumusetea lor. Nu mai erau femei fara personalitate, ci femei cu o viata, cu copii.

Parsons si echipa ei au trimis cazurile cele mai grave in Israel. Misiunea lor face parte dintr-un proiect mai mare care se numeste Good Neighbor unde Israelul asigura mancare, carburanti, apa si tratament medical dincolo de granita. Pana acum Israelul a tratat mai bine de 5.000 de sirieni in spitale israeliene. Maiorul israelian Sergey este medic-sef la organizatia Good Neighbor. De ce faci asta?

Dalton Thomas: Nu cunosc o alta armata in lume care ar pune sentimentele pe primul loc in relatia cu dusmanul pentru a cladi relatii bune cu vecinii. Armata israeliana a pus deoparte politica pentru a cladi relatii bune cu vecinii, pentru a fi un vecin bun.

Maiorul Sergey: Sunt foarte mandru ca a ajuns la aceasta faza si trebuie sa multumesc organizatiei FAI pentru ajutorul medical profesionist in Siria. Aceasta misiune nu este una usoara si, in calitate de ofiter israelian, sunt foarte mandru sa ma aflu in aceasta situatie.

Majoritatea ranitilor ajung la Spitalul Nahariya din Israel. Purtam halate si manusi si stam de vorba cu acesti barbati sirieni care au parte de insanatosire fizica, dar si de o transformare a inimii. Am ascuns identitatea lor pentru a-i proteja.

”A”, sirian ranit: Dupa ce am ajuns in Israel, mi-am schimbat parerea despre israelieni. Mie mi s-a spus ca israelienii sunt rai, ca Israelul este dusmanul nostru. Acum stiu ca nu este asa. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns in Israel la timp. In caz contrar, nu as mai trai.

Datorita echipei, parerea acestui sirian despre crestini s-a schimbat.

”M”, sirian ranit: Inainte, nu aveam o parere buna despre crestini, dar am aflat ca ei sunt oameni buni. M-au ajutat.

In timpul misiunii s-au confruntat cu astfel de bombe improvizate si s-au adapostit de vreo 60 de ori. S-au confruntat chiar si cu avioane rusesti de tip MIG.

Dalton Thomas: Sunt oameni asezati, altruisti, dupa chipul lui Hristos. In Evrei scrie ca ei sunt cei de care lumea nu era vrednica si eu cred la fel.

Alte echipe opereaza acum in Siria si proiectul comun ia amploare. Thomas spune ca si crestinii pot ajuta.

Dalton Thomas: In primul rand, rugati-va. Mijlociti. Isus a spus clar: „Rugati dar pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui.” In al doilea rand, daca sunteti cadru medical, daca Il iubiti pe Domnul si daca puteti face fata circumstantelor si puteti lucra in echipa intr-un astfel de mediu, atunci avem nevoie de voi.

Unii sunt de parere ca acesta este un plan autentic pentru a instaura pacea in Orientul Mijlociu. Evreii ii ajuta pe crestinii care ii ajuta pe musulmani.

Debbie Dennison: Oamenii sunt oameni, indiferent cum ii categorizam, musulmani, crestini sau evrei. Ei sunt femei si barbati care au aceleasi nevoi, aceleasi dureri ca noi, si au nevoie de aceeasi compasiune si dragoste. Indiferent de bariere, oamenii reactioneaza la dragoste. Noi, crestinii, am mers intr-o comunitate care nu ne cunostea. Aveau o ura puternica fata de crestini, insa a trebuit doar sa le aratam ca ii iubim ca sa ne primeasca cu bratele deschise.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 785 - august 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.