Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Imigranții își încep noua viață în Israel

 

Haideți să vedem cum începe noua viață pentru imigranți ! De la fondarea sa în 1948, cam trei milioane și jumătate de evrei din întreaga lume au emigrat în Israel. Alte mii vor sosi în această vară, întorcându-se în patria lor străbună, așa cum au prevestit profeții.

 

Într-un raport recent, Scott Ross de la CBN a întâlnit câțiva dintre noii imigranți în prima lor locuință din Israel și a vorbit cu ei despre motivul venirii lor.

Scott Ross: Iată-i, vin din toate colțurile lumii, într-un loc unde mulți n-au mai fost niciodată. Totuși, evrei fiind, ei își doresc de mii de ani să se reîntoarcă în țară.

Debbie: Bună, mă numesc Debbie ! Sunt din Cordoba, Argentina.

Nikita: Eu sunt Nikita, din Rusia.

Gadi: Bună, numele meu este Gadi ! Vin din Brooklyn, New York,și am făcut aliyah în decembrie. Am lucrat ca avocat în New York și sunt aici fiindcă acesta e singurul stat evreiesc.

Aliyah înseamnă `a se sui`` și provine din timpurile biblice, când oamenii se suiau la Ierusalim pentru a se închina la Templu. Acum, acesta înseamnă a emigra sau a se reîntoarce în Israel.

Am discutat cu Nathan Sharansky, lider în cadrul The Jewish Agency, care supraveghează reîntoarcerea evreilor acasă. Sharansky a apărut la știri în anii `80, fiind deținut politic în fosta URSS. Presiunile la nivel internațional au condus la eliberarea sa și, în 1986, a emigrat în Israel.

Nathan Sharansky, The Jewish Agency: Întâlnesc mulți imigranți și îmi place să fiu la aeroport ca să văd acest moment când coboară din avion, fiindcă am în minte faptul că în spatele tuturor acestor oameni sunt cel puțin 50 de generații de evrei care au visat și s-au rugat să poată reveni la Ierusalim. Fiecare dintre ei ajută la închiderea acestui cerc uriaș de mii de ani în exil. Profeții biblici Isaia, Ieremia și Ezechiel vorbeau de o vreme când Domnul va aduce poporul evreu înapoi în Israel. Profetul Amos spunea că ei nu vor mai fi împrăștiați niciodată. Deși au parte de o călătorie emoționantă, profetică, noii veniți intră într-o lume cu totul nouă lor.

Ziva Avrahami, Ulpan Etzion: Unii oameni au lăsat totul, prieteni, familii, mâncarea, locurile de muncă, tot ceea ce știau până atunci, și vin aici să o ia de la capăt. Iată de ce statul se ocupă să le ofere o tranziție ușoară. Ziva Avrahami conduce Beit Canada Ulpan Etzion, un centru de integrare din Ierusalim. Noii veniți sunt susținuți financiar vreme de cinci luni, ca să se poată concentra pe a învăța ebraica și să se poată obișnui cu traiul din Israel.

Ziva Avrahami, Ulpan Etzion: Noi îi spunem acestui program ``prima locuință`` din patria lor. Ei vin aici și au parte de o ``aterizare`` lină.

Scott Ross: Cât de important e ca ei să învețe ebraica ?

Ziva Avrahami: Motivul principal pentru care oamenii se află în acest centru de integrare e pentru a cunoaște limba. Ebraica e la căpătâiul societății ebraice. Dacă vrei să faci parte din Israel, să ajungi liderul acestei țări frumoase, trebuie să cunoști limba.

Scott Ross: Ulpan Etzion e gândit în principal pentru milenialii care au terminat o facultate. Ai putea spune că e vorba de un creuzet profetic.

Scott Ross: Cât de dificil e, la nivel social, cultural, în a se adapta și în a coopera unii cu ceilalți ?

Ziva Avrahami: Da, sunt oameni diferiți, din locuri diferite, culturi, limbi diferite, însă mulți ajung să fie prieteni pe viață.

Scott Ross: Majoritatea rămân apoi în Israel ?

Ziva Avrahami: Primii doi ani sunt cei mai grei și cei care reușesc să treacă acest prag de obicei, rămân în Israel. Aici va fi casa lor de-acum.

Am discutat cu unii studenți despre experiența lor.

Teren, imigrantă din Africa de Sud: E țara poporului evreu și de aceea sunt aici. De fapt, eu am venit acasă, pentru a fi împreună cu compatrioții mei evrei și pentru a-mi găsi un soț evreu.

Shimon, imigrant din Australia: Am venit în Israel fiindcă aici e patria poporului evreu. După 2 000 de ani, iată în sfârșit că avem patria noastră și că putem ajuta la clădirea unui stat evreiesc prosper.

- Dorești să te căsătorești ?

- Desigur, de aceea sunt în Israel. Sunt o mulțime de fete evreice frumoase și sper să găsesc și eu una.

L-am întrebat pe Sharansky dacă crede că toți evreii ar trebui să vină acasă.

Nathan Sharansky, The Jewish Agency: Profeții noștri vorbesc în mod metaforic despre acest proiect măreț, al reîntoarcerii poporului israelit în țara sa. Eu doresc să ajut oamenii să ia această decizie, nu să le dau ordine, nici să-i presez sau să-i fac să se simtă rușinați dacă nu o fac, ci să le spun cât de bine e aici.

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 289 - august 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.