Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Negociatorii americani și cei turci ajung la un acord în privința Siriei

După săptămâni de îngrijorări cu privire la o posibilă invazie turcă asupra noii democrații din Siria, negociatorii americani și cei turci au ajuns la un acord în privința unei zone sigure, însă acordul a stârnit îngrijorarea unui aliat puternic al Americii de aici și care cuprinde mii de creștini din regiune.

Aici e zona sigură care urmează a fi înființată la granița dintre Turcia și nord-estul Siriei. Potrivit acordului, SUA și Turcia urmează să rezolve rapid îngrijorările de securitate ale Turciei. Președintele Erdogan numește nord-estul Siriei o ``mlaștină teroristă``. Apoi, ei trebuie să înființeze un centru comun de operațiuni care să conducă zona sigură, deși e nesigur cine va supraveghea operațiunile. Apoi, trebuie ca zona sigură să se numească un ``coridor de pace``. Negocierile au avut loc în timp ce președintele Erdogan al Turciei amenința cu invazia în regiune.

Amenințările lui Erdogan se îndreaptă spre o nouă democrație numită SANES, sau administrația autonomă din nord-estul Siriei. De ani de zile, grupul a servit ca aliat principal al SUA împotriva SI.

Bassam Ishak: În nord-estul Siriei avem un sistem politic care a oferit pace și viziune acestei regiuni din Siria.

Liderii sirieni precum Bassam Ishak se tem că acest nou acord va amenința noua lor democrație.De exemplu, menționează el, Erdogan spunea că ``trebuie să se depună toate eforturile ca sirienii relocați să se poată reîntoarce în țară``. El se teme că aceasta va include grupări islamiste care sunt aliate cu Erdogan.

Bassam Ishak: De fapt, e vorba de trupe care au fost membre fie în SI, fie în al-Nusra. Ei se fac că înving SI într-un loc, dar apoi îi readuc pe scenă sub un alt nume. Va fi o cedare totală din partea SUA în fața presiunilor Turciei și a partidului aflat la putere acolo, care e un partid islamist extrem.

Grupurile de creștini sirieni au pledat în fața liderilor SUA să intervină pentru ei

la președintele Trump. Mulți sunt de părere că, la 100 de ani de la genocidul armenian, cei 100 000 de creștini din regiune sunt din nou în pericol.

Bassam Ishak: Din perspectiva creștinilor care locuiesc în nord-estul Siriei, ceea ce se întâmplă e că un vechi dușman îi urmărește chiar acolo unde se presupune că vor fi într-o zonă sigură.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” - august 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.