Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Conflictul din Golful Persic se întețește

Golful Persic și Irakul sunt două puncte de conflict într-o confruntare geopolitică ce implică SUA, Israelul, Iranul și mai nou, Rusia. Aceasta ar putea duce la probleme majore într-una dintre cele mai strategice regiuni din lume. De luni bune, Iranul hărțuiește transportul internațional din Golful Persic și Strâmtoarea Ormuz. Acum se zvonește că Rusia se pregătește să se alăture conflictului din zona acestei căi maritime.

Manchurov: Știm din mass-media iraniană că Rusia încearcă să exploateze criza actuală pentru a-și îndeplini scopurile strategice de a-și extinde prezența militară din Golful Persic.

Marina iraniană a dezvăluit că va avea loc un exercițiu comun între Moscova și Teheran în Golful Persic.

În Australia, secretarul de stat american Mike Pompeo îndeamnă Vestul să se unească în a proteja transporturile de agresiunea iraniană.

Mike Pompeo, secretar de stat al Americii: Am solicitat unui număr de peste 60 de națiuni să ofere asistență în securizarea și prevenirea lipsei de siguranță din Strâmtoarea Ormuz așa încât navele comerciale să poată călători pe acolo.

Manchurov spune însă că prezența Rusiei va încuraja Republica Islamică.

Manchurov: Cu cât Iranul se simte mai în siguranță, cu atât va fi mai încurajat să continue să provoace SUA și europenii în acest loc strategic din Strâmtoarea Ormuz și puteți să vă închipuiți că Iranul va continua să captureze petrolierele americane și ale țărilor vestice în această regiune.

Pentru a complica și mai mult relațiile dintre SUA și Rusia, ambasadorul american Jon Huntsman spune că se va retrage din funcție. În scrisoarea sa de demisie, el l-a îndemnat pe președintele Trump să nu se plece în fața lui Putin.

El spunea: ``Trebuie ca, de-acum înainte, să continuăm să cerem socoteală Rusiei când comportamentul său ne amenință pe noi și aliații noștri.``

Între timp, a avut loc un atac împotriva a două baze ale militanților susținuți de Iran care operau în Irak. Suspectul principal e Israelul și, dacă se adeverește, aceasta ar fi prima lovitură pe teritoriul Irakului de când avioanele israeliene au bombardat un reactor nuclear în 1981.

Jonathan Spyre: Motivul pentru care aceasta s-a întâmplat e că există o îngrijorare profundă înstructura de securitatea Israelului în ultimele luni că iranienii ar plasa rachete balistice de rază scurtă în mâinile militanților irakieni șiiți, care ar urma să le instaleze în vestul Irakului și astfel Israelul să se afle, pentru prima dată, în raza de acțiune a acelor rachete.

Spyre și Manchurov spun că liderii Iranului joacă un joc periculos în care își încordează mușchii în timp ce țin sub observație calendarul politic al SUA.

Ei speră că Trump va pierde alegerile și că vor putea să negocieze mai lejer cu Casa Albă.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” - august 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.