Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israel-Gaza: tur de recunoaștere a zonei – partea a doua

După cum ați văzut, viața la granița cu Gaza e dură, însă locuitorii nu sunt pe cale să plece nicăieri. Au ei speranțe pentru un viitor diferit ? Haideți să vedem !

Eliyahu McLean locuiește la doar 11 km de granița cu Fâșia Gaza, controlată de Hamas. El organizează turul de recunoaștere de la granița cu Gaza și mi-a relatat cele mai recente provocări ale locuitorilor de aici.

Ce se construiește acum aici ?

Eliyahu McLean: Israelul construiește o barieră subterană de-a lungul graniței de 45 de km din nordul Gazei până la granița cu Egiptul, fiindcă chiar aici sunt unele tuneluri subterane construite de Hamas și luptătorii săi. Așadar, până la o adâncime de 45 m, unde e pânza freatică, Israelul efectuează foraje pe care le umple cu ciment și între stâlpii aceștia sunt senzori. Ei creează astfel o barieră subterană pe sub care nu mai poate fi săpat niciun tunel. Cele mai recente probleme de la graniță, care sunt de mai mult de un an, includ proteste violente, masive, și lansarea de zmeie sau baloane incendiare.

Acesta e unul dintre zmeiele trimise din Gaza peste graniță. Puteți vedea pe margine, e o bucată de pânză îmbibată în kerosen, căreia i-au dat foc. Dacă priviți mai atent, puteți vedea inscripții în arabă. Ideea cu acest zmeu era să aterizeze într-un câmp sau într-o pădure dincolo de graniță și să aprindă un incendiu.

Funcționează oare ?

Realitatea nefericită e că am pierdut produse agricole în valoare de sute de mii de dolari. Aveam mii și zeci de mii de acri de parcuri naționale arse până în temelii. Uneori veneau sub formă de baloane și e greu să le spui copiilor că aceste baloane, după care ar vrea să alerge, s-ar putea să aibă ceva exploziv la bord. Ideea e că noi, din partea aceasta, le vom trimite înapoi zmeie cu mesaje de pace și că Israelul n-a venit să le ia locul dintr-o țară numită Palestina.

Noi am revenit în Țara Sfântă nu ca să avem un război interminabil cu vecinii noștri, ci ca să trăim în pace cu ei.

- Binele învinge răul.

- Binele învinge răul.

Lumina biruiește întunericul.

Ultima noastră oprire a fost la unul dintre câmpurile incendiate de un zmeu sau balon în urmă cu două săptămâni.

Trebuie să fie o manifestare a disperării a oamenilor de dincolo care suferă de o conducere care îi privează de libertate de cealaltă parte a graniței. Cumva e și un strigăt după ajutor și un strigăt disperat.

Scott Ross: Mai aveți speranțe ?

Eliyahu McLean: Până la urmă, din cenușă răsare o viață nouă. Căpătăm un nou spirit, unul de determinare, de rugăciune, de speranță, în mijlocul unei campanii de frică. Pacea și iubirea vor învinge, aceasta e ideea principală..

Ross: Credeți asta ?

Eliyahu McLean: Chiar cred. În fiecare rugăciune mă rog pentru pace, în fiecare zi, din nou și din nou, ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, Creatorul universului, să ne asculte rugăciunile și să nu ne lase să fim evacuați din această țară, ci să ne permită să înflorim aici, unde e destinul nostru, și să locuim împreună ca vecini fiindcă, fie ne place sau nu, suntem vecini. Vrem să învingă elementele speranței, democrației, egalității și demnității și nu frica, ura sau separarea.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” - august 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.