Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Raport: creșterea antisemitismului în lume

Organizațiile evreiești din lume s-au adunat recent în New York pentru a discuta ce se poate face în privința creșterii antisemitismului la nivel global. Situația evreilor din Europa devine tot mai periculoasă și urmează America. Dale Hurd ne relatează de la Bruxelles.

Dale Hurd: Lui Adolf Hitler i-ar fi plăcut să vadă barca de la parada de la carnavalul din acest an din orașul belgian Aalst.

Acolo era o descriere în stil nazist a unor evrei lacomi care stau pe o grămadă de bani, unul din ei având un șobolan pe umăr. Când au fost confruntați de grupurile de evrei, primarul orașului le-a luat apărarea. În 2013, la același carnaval se prezenta un vagon nazist care transporta evreii spre un lagăr al morții. Dovezile antisemitismului din Europa sunt uneori evidente, alteori subtile, precum atunci când evreii părăsesc în tăcere un cartier fiindcă nu mai sunt în siguranță acolo.

Am călătorit prin Bruxelles împreună cu un lider evreu, Joel Rubinfeld, și am mers să vizităm sinagoga copilăriei sale, care a trebuit să fie vândută fiindcă zona a devenit prea periculoasă pentru evrei.

Jeol Rubinfeld: Nu mă mai simțeam în siguranță să vin aici cu familia, așa că am părăsit zona și ne-am mutat într-un loc mai sigur.

Dale Hurd: Evreii au locuit la Bruxelles încă din primul secol. Încă sunt aici, dar mulți pleacă din cauza antisemitismului și a amenințărilor cu violența.

Jeol Rubinfeld: Nu e vorba de o alyiah spre Israel, ci de una locală. Oamenii care pleacă din oraș, dar care rămân în aceeași țară, o fac pentru a merge într-un oraș mai sigur. Cei care părăsesc cartierul o fac fiindcă au fost amenințați ca evrei și de aceea merg în alt cartier, unde se simt mai în siguranță.

Muzeul Evreiesc din Bruxelles, unde, în 2014, un terorist islamic a ucis patru oameni, arată istoria de 2 000 de ani a evreilor din Belgia, dar se pare că europenii reușesc să uite tocmai istoria recentă.

Jeol Rubinfeld: Oamenii spun: ``Nu e vorba de antisemitism, ci doar de umor.`` Însă acest tip de umor ucide evrei și ei spun că evreii dețin puterea, banii, controlul, și această perspectivă e la baza antisemitismului.

În Germania, anul trecut, atacurileviolente împotriva evreilor aproape s-au dublat ca număr. În Marea Britanie, incidentele antisemite sunt în creștere în ultimii trei ani la rând. Antisemitismul a apărut chiar în mișcarea vestelor galbene din Franța. La Paris, scriitorul american Nidra Poller spunea că aceasta arăta că revoltele împotriva celor bogați și puternici inevitabil ajung să fie împotriva evreilor.

Nidra Poller: Antisemitismul funcționează pe principiul nu e fum fără foc și apare în centrul societății care începe să aibă fisuri.

Un nou sondaj al Institutului Hudson arată că majoritatea americanilor

sunt de părere că antisemitismul e în creștere în SUA. Deja a infectat Partidul Democrat, iar Rubinfeld îi avertizează pe creștini că ei vor fi următorii țintiți.

Jeol Rubinfeld: Tot mai multe probleme vor apărea, acesta e doar începutul. Știm acest lucru, că antisemitismul începe cu evreii, dar nu se termină niciodată cu ei.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” - august 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.