Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Familii reunite: alyiah în Israel continuă

Aproape 250 de noi imigranți și-au văzut visul împlinit când au ajuns în Israel și mulți văd sosirea lor ca fiind împlinirea profeției când Domnul a spus că Își va strânge în țara promisă poporul din cele patru colțuri ale lumii. După un zbor de 10 ore, după ce au așteptat și planificat de ani de zile, acești olim, sau noi imigranți, au pășit în Țara Promisă.

Au sosit din 22 de state, două provincii canadiene, între ei sunt 103 copii, trei perechi de gemeni și un copilaș de o lună.

Yoav Galant, ministru pentru Aliyah și integrare: E o mare bucurie pentru statul Israel ca 240 de evrei din America de Nord să vină aici, în Israel, și suntem tare mândri să îi avem ca studenți, soldați și parteneri în Israel.

Organizația Nefesh B`Nefesh s-a ocupat de sosirea lor și aceasta reprezintă pentru ei o piatră de hotar.

Rabinul Yehoshua Fass, cofondator al Nefesh B`Nefesh: Iată, 60 000 de imigranți, al 60-lea zbor charter, la fel de glorios ca primul zbor, și e remarcabil să-i vedem pe oameni cum vin acasă își îndeplinesc visul !

Tony Gelbart, cofondator, Nefesh B`Nefesh: Prima persoană e la fel de importantă ca și cea cu numărul 60 000 de acum.

Fratele și sora s-au reîntâlnit după doi ani.

Amit Nahum: Sunt plină de bucurie, e ciudat, căci am fost aici singură și acum îl am și pe fratele meu și e nemaipomenit !

Între cei care au făcut călătoria sunt și familii întregi.

David Eckstein, imigrant nou: E una dintre stările cele mai emoționante din lume, anume să fii în stare să vii în țara ta, să faci parte din statul Israel, patria evreiască la care dintotdeauna am visat să iau parte.

- E acesta un vis îndeplinit ?

- Absolut, cu siguranță !

- Trăim împlinirea unui vis.

David e nepotul lui Yechiel Eckstein, care a adus mii de evrei în Israel și care nu demult a decedat. Beryl e fratele lui Yechiel.

Beryl Eckstein: Mi-e dor de fratele meu în timp ce sunt aici, dar sunt liniștit că el e înmormântat în țară și știu că ar fi fost primul care l-ar fi întâmpinat pe David fiindcă îl iubea enorm !

Pentru familia Eckstein, și multe alte familii care fac aliyah, e vorba despre generațiile de oameni.

Beryl Eckstein: Suntem atât de mândri de ei că au reușit să ia decizia în acest stadiu din viața lor, anume să revină în țara unde s-au născut tatăl, bunicul și străbunicul meu și acum iată că această generație revine acasă !

E vorba și despre faptul că Biblia prinde viață.

Rabinul Ari Abramowitz: Vorbim despre adunarea exilaților și revenirea evreilor acasă, dar pentru mine înseamnă mult mai mult fiindcă sunt atât de bucuros să văd că profețiile se împlinesc, familia mea vine acasă și, în sfârșit, suntem cu toții împreună ! Suntem cu toții în țara noastră și aceasta aduce lumină în întreaga lume.

Pentru noii veniți, aventura lor în Israel abia începe.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 291 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.