Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israelul vindecă inimi de copii

Recent, organizația israeliană Save a Child's Heart a efectuat operația cu numărul 5 000, operații prin care repară defectele de inimă. Aceste operații au salvat viețile a mii de copii și au schimbat de multe ori inimile și perspectivele celor care odată vedeau Israelul ca fiind dușmanul lor.

De exemplu, avem povestea unei echipe care a mers în Tanzania, iar corespondentul CBN, Julie Stahl, a fost acolo.

Julie Stahl: Dar es Salaam e cel mai mare oraș din țara est-africană Tanzania. Acesta e institutul cardiologic din cadrul spitalului Muhimbili din Dar es Salaam. Tanzania are 50 de milioane de locuitori și totuși, acesta e singurul loc din întreaga țară unde se efectuează operații pe inimă.

Anul trecut, institutul cardiologic Jakaya Kikwete a consultat 20 000 de pacienți și a efectuat 270 de operații, ceea ce nu e nici pe departe deajuns. Ei au nevoie de ajutor, și organizația israeliană Save a Childs Heart răspunde chemării prin parteneriatul cu spitalul Muhimbili.

Dr. Sagi Assa, cardiolog pediatru israelian: Pentru noi, a aduce copiii în Israel e frumos, e important, dar nu e același lucru cu a-i trata acasă.

Cardiologul dr.Sagi Assa e unul din echipa de 35 de doctori și personal care și-au adus talentul și grija la Dar es Salaam pentru o misiune de o săptămână.

Dr. Sagi Assa, cardiolog pediatru israelian: Procesul de recuperare al unui copil e la fel de important ca și operația în sine. Contează dacă ești într-un mediu în care ești tratat de doctorii tăi, care vorbesc limba ta natală.

Au efectuat 12 operații, 21 alte proceduri și au testat 125 de copii pentru probleme de inimă.

În acest număr a intrat și Whitney, o fetiță de 7 luni. Ea avea nevoie de operație pentru a-i fi separate vasele sangvine din inimă. CBN News” a avut oportunitatea rară să documenteze operația, efectuată de echipa formată din medici israelieni și tanzanieni.

Dr. Lior Sasson, chirurg șef, Save a Child's Heart: Dacă nu e tratată în primul an de viață, situația ar putea deveni ireversibilă, iar pacientul va crește și va muri în chinuri în jurul vârstei de 20 de ani.

Mama micuței, Lydia Ehilanai, știa că situația fetiței ei era una neobișnuită.

Lydia Ehilanai: Eram tare speriată și am întrebat: „Ați mai făcut vreo operație de acest fel altor copii în afară de ea ?” Ei au spus: „Nu, dar în Israel obișnuiam să facem astfel de operații.”

Lucrarea echipei Save a Child's Heart nu se oprește însă aici.

Prof. Mohammed Janabi, director, Institutul de boli cardiace „Kajaya Kikweti”: Nu neapărat contează aici volumul de muncă, ci mai degrabă capacitatea acestui spital. De aceea vedeți că operațiile sunt complicate, dar le efectuează medicii locali, cu supravegherea echipei israeliene.

Profesorul Mohammed Janabi, directorul institutului cardiologic, știe că e o sarcină dificilă.

Prof. Mohammed Janabi, director, Institutul de boli cardiace „Kajaya Kikweti”: La acest fel de operații, medicii noștri nici n-ar fi încercat să se atingă de acei copii.

Au ajuns aici și, pentru prima dată, am reușit împreună. Sperăm să pot fi în stare să rezolv singur următorul caz.

Dr. Godwin Godfrey a fost instruit în Israel vreme de cinci ani, ceea ce l-a ajutat să se pregătească pentru orarul încărcat ce-l aștepta în Tanzania.

Dr. Godwin Godfrey: Sunt singurul specialist din departamentul de chirurgie cardiacă pediatrică, dar voi fi ajutat de către alți chirurgi specializați pe cazuri de adulți și chirurgi vasculari.

Chirurgul șef al Save a Child's Heart, dr. Lion Sasson, a fost mentorul lui Godfrey.

Dr. Lion Sasson: Sunt tare mândru că acum el a fost asistentul meu, dar, în multe alte cazuri, s-a descurcat singur.

Simon Fischer, director executiv, Save a Child's Heart: Ne uităm la roadele unui program de lungă durată în Israel, unde doctorii israelieni i-au antrenat pe colegii lor din Tanzania. Misiuni ca acestea aduc echipa tanzaniană mai aproape de a deveni independentă. Până în urmă cu un an, copiii tanzanieni care aveau nevoie de operație pe inimă nu puteau fi tratați în țară. Singurele posibilități pentru efectuarea operației erau în India sau în Israel. Acest parteneriat oferă atât Israelului cât și Tanzaniei oportunitatea de a se opune percepțiilor negative.

Randi Weiss recrutează voluntari și petrece o grămadă de vreme încercând să-i facă pe copii fericiți. Ea speră ca lucrarea bună făcută aici și în alte locuri va ajuta la răspândirea veștilor bune nu doar despre această organizație, dar și pentru Israel.

Randi Weiss, direcotr, Young Leadership: E atât de mult negativism asociat Israelului, în special în știrile despre Israel și oamenii tind să ignore toate aceste lucruri minunate. Misiuni ca acestea pot ajuta la înclinarea balanței.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 292 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.