Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Strigătul Israelului: „Nu ne dezbinați”

Chiar înainte să apară controversa legată de afirmațiile lui Trump despre susținerea evreilor față de Israel, Israelul a fost asaltat cu critici fiindcă a interzis accesul pe teritoriul său lui Omar și Tlaib, membre în Congresul American, din cauză că ele susțin mișcarea BDS.

 

Totuși, Israelul i-a permis accesul lui Tlaib din motive umanitare, în scopul de a o vizita pe bunica sa, însă ea a refuzat. Vom vorbi mai mult despre acea situație cu un avocat internațional al drepturilor omului, Arsen Ostrovsky. El e directorul executiv al Congresului Evreilor Israelieni și care se află în primii 25 cei mai influenți evrei pe Twitter, având aproape 50. 000 de abonați.

Vorbim despre doi dintre cei mai proeminenți susținători ai mișcării BDS, Tlaib și Omar, din Congresul American, cărora li s-a interzis în urmă cu câteva zile accesul în Israel. Cum vedeți această situație?

Arsen Ostrovsky: Israelul e o democrație deschisă, vibrantă, puternică. Noi permitem accesul oamenilor provenind din toate contextele, credințele, religiile și care pot avea opinii din tot spectrul posibil. Fiecare democrație, însă, își are limitele sale și Israelul nu e un caz unic în acest sens. Când s-a aflat că itinerarul acestor două femei membre în Congres nu avea un scop educativ, că n-a fost vorba despre a dori să se afle despre complexitatea conflictului dintre israelieni și palestinieni, ci că era vorba de o vizită de propagandă pentru aceste două femei membre în Congres, care sunt și lidere, nu doar niște spectatori pasivi, ele conducând mișcarea BDS din Congres...

În urmă cu câteva săptămâni, ambele femei au încercat să influențeze Congresul să adopte o rezoluție pro-BDS care a fost respinsă într-un mod covârșitor. Printre altele, însă, în această rezoluție, statul evreiesc era comparat cu Germania din perioada nazistă.

Israelul a respins cerereacelor două membre din Congresde a veni, după care, din motive umanitare,i-a permis lui Rashida Tlaibsă-și viziteze bunica, care a fost un gest incredibil din partea Israelului, dar, cu toate acestea, ea a refuzat.Ce ne spune asta ? Ne spune cumva că ea urăște statul Israel mai multdecât își iubește propria bunică ? E trist, foarte trist ! Israelul e pus într-o situație extrem de dificilă, dar eu înțeleg foarte bine circumstanțele din cauza cărora ei au acționat așa cum ar fi acționat orice altă democrație.

Totuși, bătălia continuă, ele încercând acum să-i desconsidere pe ambasadorul Israelului în SUA și pe ambasadorul SUA în Israel. Credeți că vor continua așa ? Cel puțin în viitorul apropiat, da. E interesant că ele încearcă să treacă moțiuni care îi condamnă nu doar pe ambasadorul Israelului în SUA, ci și pe ambasadorul SUA în Israel, David Friedman. Îmi doresc ca ei să fie la fel de dârji și hotărâți să condamne aceste două femei pentru antisemitismul și rasismul lor, pentru asaltul și ostilitatea lor împotriva statului evreiesc și a poporului evreu. Cred că vor mai continua o vreme, sperăm nu prea mult, fiindcă în Israel urmează alegerile și avem un plan de pace care va fi prezentat de administrația SUA.

Avem de rezolvat probleme mult mai mari decât să luptăm contra acestor două membre din Congres.

Ce e mișcarea BDS și de ce credeți că e atât de periculoasă pentru Israel ?

Arsen Ostrovsky: Conducerea mișcării BDS, ce are și oameni precum Omar Barghouti, e directă și vorbește pe față. Ei spun că nu cred într-o soluție cu două state, ci într-un singur stat, Palestina. Așadar în esență, când mergem la rădăcina acestei mișcări, observăm că e o mișcare menită să distrugă chiar statul evreiesc. Ei vorbesc de drepturile omului și despre dreptate, dar sunt înrădăcinați în nedreptate și antisemitism. Ei vorbesc despre drepturile palestinienilor, dar nu le pasă câtuși de puțin de palestinieni, fiindcă ei sunt cei care suferă dacă încercarea de boicot ar avea succes vreodată.

Statul Israel va fi bine, suntem puternici, economia, turismul merg foarte bine și, pe plan diplomatic, suntem puternici. Ei totuși vor încerca să desconsidere chiar natura noastră, vor încerca să demonizeze statul evreiesc și ei nu înțeleg că, până la urmă, pacea va fi atunci când putem lucra împreună, așa încât cei ce vor să boicoteze Israelul să nu reușească.

Nu încercați să ne boicotați, colaborați cu noi, lucrați în vederea păcii, nu dezbinați, ci aduceți oamenii împreună.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 292 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.