Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Cearta dintre Trump și politicienele americane antisemite continuă

Președintele Trump a provocat un val de controverse când a criticat evreii care susțin partidul democrat, acuzându-i că nu sunt loiali Israelului. Să fi fost acesta antisemitism, așa cum spun unii, sau o remarcă ce trebuia făcută? Dale Hurd vine cu detalii.

Dale Hurd: Totul a început cu următorul comentariu...

Donald Trump, președintele Americii: În opinia mea, dacă votați un democrat, sunteți neloiali poporului evreu și Israelului și doar oamenii slabi ar spune altceva.

Dale Hurd: Asta i-a înfuriat pe unii dintre liderii evrei americani.

Voi fi foarte clar, acesta a fost antisemitism. Acuzația de neloialitate sau de loialitate dublă a fost folosită împotriva evreilor de mii de ani.

Logan Bayroff: 75-80% din comunitatea americană evreiască votează mereu cu partidul democrat și se opun lui Trump și a numi majoritatea oamenilor acestei comunități ca find neloiali sau lipsiți de judecată e o pată rușinoasă.

Președintele însă a insistat.

Jurnalist: Nu e această remarcă antisemită?

Trump: Nu, nici vorbă, e doar în mintea ta.

Președintele Trump a remarcat o contradicție ciudată. De ce atât de mulți evrei încă susțin stânga, când aceștia s-au întors în mare parte împotriva Israelului ? De ce atât de mulți evrei americani rămân fideli democraților, când se spune că acest partid e infectat cu antisemitism?

Acest șef de magazin din Ierusalim spune că Trump are perfectă dreptate.

Patron israelian: „Democrații nu sunt loiali, ei întotdeauna au fost împotriva noastră, a poporului evreu și a Israelului. I-au adus pe Clinton și Obama, iar Obama ce-a făcut ? Numai probleme !'”

Acest israelian spune că, dacă așa a spus Trump, atunci el e complet de acord cu președintele.

În această săptămână, Trump a fost supranumit ''regele Israelului'' pe rețelele de socializare fiindcă a susținut Israelul mai mult decât oricare alt președinte american. Fiica și ginerele său sunt evrei și e o mare exagerare ca liberalii sau chiar liderii evrei să spună că Trump e antisemit.

Neil Strauss, Republican Jewish Coalition: Cred că ei se bucură fiindcă au impresia că acest moment distrage atenția populației de la faptul că ei le susțin pe Rashida Tlaib și Ilhan Omar. Adevărul e că președintele îi susține pe evreii americani, apără evreii din toată lumea și a fost până acum un prieten al comunității noastre și al Israelului.

Publicația „Jerusalem Post'' i-a pus în dificultate pe evreii democrați americani, spunând într-un comentariu că mare parte a ostilității față de Israel din partidul democrat se datorează pasivității evreilor americani neortodocși. Mulți dintre ei consideră că susținerea radicalismului social e o prioritate mult mai mare decât susținerea Israelului.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 292 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.