Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Urmează alegerile parlamentare

Votanții israelieni par să aibă priorități diferite în timp ce se pregătesc pentru alegerile naționale din septembrie.

Yehuda, alegător israelian: Securitatea contează mai mult decât orice altceva, ca și subiecte precum Iranul sau Hamas.

Edna, alegător israelian:Cea mai importantă chestiune pentru mine este ca statul evreu să rămână așa, un stat puternic.

Potrivit dr. Emmanuel Navon, specialist în științe politice, ar fi o singură problemă.

Emmanuel Navon, The Jerusalem Institute for Strategy and Security: Netanyahu. El e subiectul alegerilor de fapt. Asta e ceea ce-și dorește partidul Albastru și Alb, să-l învingă pe Netanyahu, pe când partidul Likud îl susține. Mai mult, asta are loc în timp ce avem alegeri anticipate.

Israelienii vor avea de ales unul din cele peste 30 de partide politice sau liste, începând cu 17 septembrie. Partidele vor concura pentru 120 de scaune în Knesset. Partidului care va obține cele mai multe locuri, posibil i se va cere să formeze un nou guvern și aici lucrurile se complică.

Partidul Likud al lui Netanyahu e la egalitate cu partidul liberal Albastru și Alb condus de Benny Gantz. Asta înseamnă că acum în centrul atenției e Avigdor Lieberman din partidul Beiteinu, fiindcă el ar putea decide cine va fi ales.

Emmanuel Navon, The Jerusalem Institute for Strategy and Security: Nici partidul Likud, nici Alianța Albastru și Alb nu au o coaliție. Cu alte cuvinte, din sondaje e foarte clar că nici Netanyahu nu va avea o coaliție de dreapta și nici Benny Gantz nu va avea o coaliție de centru-stânga fără Lieberman. Lieberman dorește un guvern unitar, cu elemente din partidele Likud și Albastru și Alb. Cu alte cuvinte, nu vom merge din nou la alegeri, nu are rost. Un astfel de scenariu nu există.

Peste vară, Netanyahu a devenit cel mai longeviv premier în funcție al Israelului. Cei care îl susțin spun că a făcut economia puternică, a îmbunătățit relațiile cu statele arabe și a ajutat ca legăturile cu SUA să fie mai puternice ca niciodată. Opozanții săi arată cu degetul spre problemele sale cu justiția și acuzațiile de corupție. Israelienii sunt dezbinați. Guvernul nostru e foarte corupt. Eu unul nu îl suport pe Benjamin Netanyahu.

Nofar, alegător israelian: Dacă toată viața mergi la un dentist sau un mecanic care îți repară mașina și face treabă bună de ani de zile, de ce să-l înlocuiești? La fel e cu Bibi, el de ani de zile face treabă bună.

La alegeri, lumea va vedea dacă israelienii mai cred că Netanyahu e singura alegere viabilă ca lider al Israelului.

Julie Stahl, CBN: Julie, pentru cei care nu sunt din Israel, politica de aici poate părea complicată. Cum am putea s-o simplificăm pentru ei? Așa cum menționam în reportaj, există peste 30 de partide care pot fi votate. Acum, oamenii vor vota așa cum consideră ei, bazat fie pe platforma partidelor, membrii acestora sau lucrurile care ei socotesc că merită votate. Până la urmă, președintele Reuven Rivlin va cere partidului cu cele mai multe voturi să formeze un guvern. Poate pare simplu, cine nu ar vrea să fie în guvern? Partidele vin, însă, cu pretențiile lor. Vor să aibă fie ministrul apărării, fie cel de externe, educație, și apoi trebuie văzut cum se poate ajunge la un acord și măsura de putere pe care o va avea fiecare partid.

Aceasta a fost de fapt problema pe care au avut-o data trecută. Vor fi alegeri sau va fi mai degrabă un referendum despre Netanyahu?

Julie Stahl, CBN: Mulți oameni spun aceasta. Am vorbit cu mulți o ameni pe străzile Ierusalimului și s-ar putea crede că i-am făcut reclamă lui Netanyahu fiindcă toți îl susțineau pe el. Dacă am fi mers la Tel Aviv sau în altă parte, probabil am fi avut și alte păreri. Interesant pentru mine a fost că, indiferent de vârstă, fie tineri, fie bătrâni, religioși sau seculari, toate categoriile de oameni spuneau că îl vor pe Netanyahu. Chiar și oamenii care nu-l plac și nu cred ceea ce spune el, chiar și ei îl susțineau.

Vom vedea ce se va întâmpla în câteva zile. Mulțumesc, Julie.

Știrea face parte din emisiunea Jerusalem Dateline 294 - septembrie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.