Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Demascări, alegeri, anexări: situația din Orientul Mijlociu stă să se schimbe dramatic

Atât președintele Trump cât și Israelul au negat un raport al website-ului Politico cum că Israelul ar face spionaj în SUA. Raportul acuza Israelul că ar fi plantat telefoane capabile de supraveghere video care ar fi fost găsite lângă Casa Albă și în alte locuri importante din Washington DC.

Donald Trump, președintele SUA: Nu cred așa ceva. Nu cred că israelienii ne spionează, mi-ar fi foarte greu să cred așa ceva. Relația mea cu Israelul a fost una foarte bună. Â

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Am emis o directivă: fără colectare de informații în SUA, fără spionaj, și directiva se aplică fără excepții. E o născocire totală.

Raportul a apărut cu câteva zile înainte ca israelienii să meargă la urne pentru ceea ce unii au numit referendum pentru Netanyahu. Cu doar o săptămână înaintea alegerilor din Israel, Netanyahu a vorbit din nou clar, denunțând dezvoltarea nucleară a Iranului cu o nouă informație. Premierul Netanyahu a dezvăluit la o conferință de presă din Ierusalim ceea ce el spunea a fi un al doilea depozit atomic iranian.

Benjamin Netanyahu: Astăzi oferim publicității poziția încă unui depozit nuclear secret, descris în arhivele pe care le-am adus de la Teheran. În acest loc, Iranul a efectuat experimente pentru a dezvolta armament nuclear. Iată locul, aflat lângă Abadeh, la sud de Isfahan. Când Iranul a realizat că am descoperit locul, l-a distrus.

Netanyahu a arătat poze de dinainte și după distrugere și spunea că Iranul a făcut acest lucru pentru a ascunde dovezile după ce au aflat că Israelul face investigații.

Benjamin Netanyahu: Eu le spun tiranilor de la Teheran doar atât: Israelul știe ce, când și unde faceți ceea ce faceți. Vom continua să demascăm minciunile voastre și ceea ce observăm că la voi e la ordinea zilei, minciuni, înșelăciuni și încălcări de acorduri.

Anul trecut, Netanyahu dezvăluia că Mossadul israelian a descoperit și a adus în Israel o arhivă nucleară iraniană. Mai târziu, la ONU, el a dezvăluit ceea ce spunea a fi un depozit atomic secret aflat într-un cartier din Teheran.

Benjamin Netanyahu: Fac apel la comunitatea internațională să se trezească și să-și dea seama că Iranul minte în mod sistematic. Îndemn comunitatea internațională să se alăture sancțiunilor impuse de președintele Trump pentru a pune și mai multă presiune pe Iran. Singurul mod în care putem opri avântul Iranului spre bombă și agresiunea din regiune e prin presiuni neîncetate.

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, nega acuzația și l-a acuzat pe Netanyahu că încearcă să pornească un război. El scria pe Tweeter că posesorul adevăratelor bombe nucleare dă alarme false despre un presupus sit demolat din Iran. Revelația vine într-o vreme de tensiuni ridicate între Iran și comunitatea internațională cu privire la programul nuclear al Iranului. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat la începutul săptămânii că a găsit urme de uraniu la primul depozit atomic, cel despre care Netanyahu spunea anul trecut.

Anunțul s-a făcut în contextul în care campania electorală se intensifică înaintea alegerilor din Israel. Criticii lui Netanyahu spun că el se folosește de siguranța națională pentru a-și face campanie. E clar însă că, indiferent cine va fi următorul premier al Israelului, va avea de luptat contra amenințării crescânde a Iranului.

La o zi după ce a dezvăluit situl iranian, Netanyahu a pus pe jar ONU, Liga Arabă și pe alții cu o promisiune de campanie că va anexa o parte din Iudeea și Samaria biblică. Manevra a apărut înainte ca președintele Trump să-și prezinte planul său de pace. Într-un discurs de campanie la sediul partidului Likud, partidul său, premierul israelian Netanyahu a promis că va anexa Valea Iordanului și partea nordică a Mării Moarte.

În timpul discursului său, forțele de securitate l-au scos pe Netanyahu din sală după ce s-au declanșat sirenele, din cauză că teroriștii din Gaza au lansat două rachete către Așkelon și Așdod, unde se afla Netanyahu. Mai târziu, Netanyahu s-a reîntors pentru a-și finaliza discursul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 295 - septembrie 2019.

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.