Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Arabia Saudită invită creștinii în vizită

Julie Stahl, CBN: Pentru a doua oară în același an, o delegație de lideri evanghelici din SUA au acceptat o invitație de a vizita Arabia Saudită pentru a discuta cu liderii de acolo. După cum relatează Chris Mitchell din Jeddah, vizita reprezintă încă un pas în cadrul unei relații în dezvoltare între evanghelicii americani și liderii arabi sunniți din Orientul Mijlociu.

Chris Mitchell, CBN: Vizita a fost peste tot la știri aici.

Johnnie Moore, președintele consiliului evanghelic: Faptul că fiecare ziar din țară i-a avut în știrea zilei pe evanghelici, că nu au ascuns ci au celebrat vizita noastră, acest fapt e ceva de-a dreptul istoric.

Delegația s-a întâlnit cu prințul încoronat Mohammad Bin Salman înainte de comemorarea evenimentelor din 11 septembrie. Pentru unii, pare un moment nepotrivit, însă liderul delegației, Joel Rosenberg, spunea că există un scop și aici.

Joel Rosenberg, gazda delegației: Arabia Saudită de acum 18 ani, de unde au venit Osama Bin Laden, Al-Qaeda și teologia jihadului radical, acea Arabie Saudită nu mai există. Au avut loc schimbări de care cei mai mulți americani și creștini nu sunt conștienți.

Lenya Heitzig, Calvary Albuquerque: Am fost profund impresionată de câtă libertate li se oferă femeilor de aici.

Skip Heitzig, pastor senior, Calvary Albuquerque: Vorbim despre femei învelite, femei acoperite de văl, de țara de sub văl, dar cred că există un văl peste perspectiva oamenilor din Vest. Există o înțelegere greșită.

Mulți din Vest îl văd pe prințul încoronat al Arabiei Saudite într-un fel afectat și de ancheta despre moartea jurnalistului Jamal Khashoggi. Deși nu neagă crima, Rosenberg și delegația au socotit că e important să fie o voce în acel loc.

Joel Rosenberg: Această oportunitate de a fi aici și de a clădi o relație înseamnă și că poți adresa întrebări dificile. Poți pune întrebări directe, poți să intri într-o discuție despre probleme legate de drepturile omului și de libertățile religioase. Cum ai putea influența dacă nu ai oportunitatea să vorbești cu liderii de sus?

Ken Blackwell, fost ambasador american: N-a fost nimic ascuns, nimic care să fie exclus a fi discutat.

Larry Ross a fost purtătorul de cuvânt al lui Billy Graham vreme de peste 30 de ani.

Larry Ross: Cred că dl. Graham a fost un bun exemplu al cum se poate vesti adevărul celor în funcții înalte și cum se poate realiza mult mai mult discutând personal, în privat, decât să faci niște afirmații publice bombastice, critice.

Michael Little, CBN: Pentru America, cred că Arabia Saudită e o țară puternică, foarte interesată să clădească relații tot mai solide cu americanii și cu guvernul SUA.

Doar doi senatori americani au vizitat Arabia Saudită anul trecut. Rosenberg și delegația speră că și alți lideri americani vor căuta să-i întâlnească personal pe liderii de aici și să vadă cu ochii lor povestea deseori necunoscută.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.