Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Povestea unei mici națiuni care și-a învins dușmanii, devenind o superputere militară

Când dușmanii Israelului au început să trimită rachete către statul evreiesc, Israelul a dezvoltat un sistem care era ca și cum ai lovi un glonț cu un alt glonț. Iată doar un exemplu despre cum Israelul a devenit lider mondial în dezvoltarea de arme de ultimă tehnologie. Iată povestea națiunii de opt milioane de locuitori care a ajuns o super-putere militară globală.

Când vine vorba de arme de ultimă generație...

Yaacov Katz, autor, „The Weapon Wizard”: Armata israeliană a reușit într-un timp scurt, mai puțin de 70 de ani, să ajungă printre cele mai formidabile și inovative armate din lume.

Editorul-șef al Jerusalem Post, Yaakov Katz, e co-autorul cărții The Weapon Wizards – How Israel Became a High-Tech Military Superpower.

Yaacov Katz, autor, „The Weapon Wizard”: Israelul deține vârful tehnologiei anti-rachetă, fie că vorbim de sistemul Arrow sau de Iron Dome, de care știe toată lumea. Israelul e lider mondial în tehnologia dronelor, și-a construit propriile tancuri, e lider în războiul cibernetic. De unde vin toate acestea ? Cum a putut o asemenea țară mică să reușească un asemenea succes într-un timp atât de scurt ?

Chris Mitchell: Katz spune că unul dintre motivele pentru care Israelul a ajuns la acest nivel e din cauza nevoii de supraviețuire. Acum 70 de ani, cinci națiuni arabe au atacat Israelul chiar în ziua când s-a născut, o țară fără resurse naturale.

Yaacov Katz: Singura resursă naturală a Israelului e mintea evreiască ! Acele minți s-au pus la treabă pentru a reuși supraviețuirea. Când ai parte de o asemenea amenințare, când ești pus la zid, n-ai decât să folosești singurul lucru ce ți-a mai rămas, anume mintea, și trebuie să inovezi.

Chris Mitchell: Israelul tocmai asta a făcut. În cazul de față, vorbim de sistemul anti-rachetă israelian. Iron Dome a doborât sute de rachete lansate din Gaza din spatele meu, către Israel.

Yaacov Katz: Israelul spunea cândva: O clipă ! Iată că vin rachete din Irak și Siria și Gaza ! Trebuie să inventăm un sistem care nu există încă în lume... Așa a apărut sistemul Arrow, care poate intercepta rachete balistice. Cu Davids Sling interceptăm rachete de rază medie, iar Iron Dome reușește să intercepteze peste 85% din rachetele trimise din Fâșia Gaza. Israelul a dezvoltat și o tehnologie care încă nu a fost dezvăluită, prin care detectează tunelele săpate de Hamas pe sub granița dintre Israel și Fâșia Gaza, tehnologie care nu există în niciun alt loc în lume.

Chris Mitchell: Puterea Israelului nu se rezumă doar la produse de ultimă generație. E vorba și de oameni, în special felul cum armata transmite o cultură a independenței.

Yaacov Katz: Cu toții știm despre armata SUA, cum toată lumea e îmbrăcată în uniforme și cum toată lumea salută frumos și așa mai departe. Israelul e diferit. Rangurile pe care le are cineva sunt nesemnificative între soldați, ceea ce încurajează gândirea liberă. Asta îi permite șefului armatei să discute cu un soldat de rang inferior la un nivel la care informația și ideile să poată curge și unde se poate crea și inova. Oamenilor nu le e teamă să spună ce gândesc. Acesta e un avantaj de proporții, dacă ne gândim că aceste idei nu se găsesc nicăieri în lume decât aici.

Chris Mitchell: Dacă SUA oferă sisteme de armament Israelului, și armata americană beneficiază fiindcă noi le testăm echipamentele pe teren.

Yaacov Katz: Unul dintre lucrurile de care SUA beneficiază e faptul că Israelul e singura țară care are avioane F-35 operaționale.

Chris Mitchell: Katz spune că deși Israelul e prieten cu America, de-a lungul timpului, a și fost ajutat de Sus.

Yaacov Katz: Eu sunt credincios și cred că Israelul nu e pe cont propriu. Mâna lui Dumnezeu cred că o vedem zilnic la lucru în această țară și în regiune. Ingeniozitatea, antreprenoriatul, inovația sunt toate incredibile, dar există o Mână în spatele nostru care ne conduce pe cale.

Chris Mitchell: Katz încuviințează, cartea sa e centrată pe arme, tehnologie și inovație, dar povestea nu se încheie aici.

Yaacov Katz: Da, discutăm despre arme, dar mai e și povestea Israelului, povestea unui popor străvechi care s-a reîntors în patria sa străveche și, în ciuda tuturor împotrivirilor, nu doar că a supraviețuit, dar a perseverat. Iată povestea statului Israel !

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 295 - septembrie 2019.

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.