Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Netanyahu ales să formeze noul guvern israelian

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a decis să îi ofere prim-ministrului Benjamn Netanyahu șansa de a forma un nou guvern după ce alegerile recente nu s-au lăsat cu niciun câștigător evident.

Liderii Israelului încercau să formeze un guvern de uniune după ce țara a trecut prin alegeri de două ori în același an. Prim-ministrul Netanyahu a propus unirea cu rivalul Benny Gantz, din partidul Albastru și Alb, dar nu a funcționat. Președintele s-a întâlnit luni cu cei doi și încă o dată miercuri seară, dar nu au reușit să formeze un guvern de uniune.

Președintele Reuven Rivlin a spus că 55 de membri au acceptat să facă parte dintr-un guvern condus de Benjamin Netanyahu, și 54 s-au declarat de partea lui Benny Gantz, însă doar 44 puteau face parte din guvern. Cu alte cuvinte, 10 locuri – care corespund partidelor arabe – nu vor fi ocupate fiindcă aceștia nu doresc să stea într-un asemenea guvern. Prin urmare, dintre toți, majoritatea îl susțin pe Netanyahu, motiv pentru care președintele țării l-a desemnat pe el să formeze următorul guvern.

La finalul alegerilor, partidul Likud al lui Netanyahu a dobândit 32 de locuri, fiind surclasat de partidul Albastru și Alb, cu 33 de locuri.

CBN News a urmărit alegerile pentru a vedea dacă există vreun semn de progres între cele două partide principale.

Netanyahu are aliați în partidele religioase, care doresc un guvern de uniune cu o largă reprezentare, care să-i includă și pe ei.

Se pare că Gantz a dorit să lucreze cu Netanyahu pe termen scurt, dar membrii laici ai partidului său nu au dorit să colaboreze cu partidele religioase.

În acest moment, israelienii sunt în toiul pregătirilor pentru sărbătoarea evreiască a Anului Noi, Roș Hașana. După ce au îndurat două alegeri dure în ultimele șase luni, nu vor să audă altă neînțelegere politică. Majoritatea vor un guvern stabil, de uniune, iar Netanyahu trebuie să găsească o modalitate de a construi o punte peste toate diviziunile existente. Mulți israelieni au votat împotriva lui Netanyahu și sunt dezamăgiți acum de decizia președintelui de a îi oferi o șansă.

Alt factor ce complică acum situația este că Netanyahu s-a confruntat cu o posibilă punere sub acuzare.

Netanyahu are la dispoziție 28 de zile pentru a forma un nou guvern, dar poate cere o prelungire de încă două săptămâni. Este o veste bună, dar și o provocare pentru el fiindcă și în luna aprilie a avut mai multe locuri decât oricare alt partid și a fost ales să creeze un guvern, dar nu a reușit să creeze o punte între Avigdor Lieberman și partidele religioase. Situația se repetă acum, când trebuie să convingă membrii partidelor să formeze un guvern.

Forma parlamentară de guvernare a Israelului cere ca multiple partide politice să se unească pentru a crea o majoritate, ceea ce le dă dreptul să își aleagă prim-ministrul. Partidele pot negocia astfel încât Netanyahu să fie la conducere sau să primească imunitate în ceea ce privește urmărirea penală.

Sursa: CBN 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.