Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Noutăți din Israel – alegerile guvernamentale

Israelul se confruntă cu schimbări pe plan politic. În cadrul alegerilor recente, Benjamin Netanyahu luptă pentru a-și menține poziția politică. Emily Jones vine cu detalii din Ierusalim.

Emily Jones: Bine ați venit la Ierusalim, pentru această ediție a rubricii „Noutăți din Israel”, în cadrul căreia vă prezentăm ce se întâmplă în Israel și în Orientul Mijlociu. Deși alegerile din Israel au luat sfârșit, bătălia pentru poziția de lider al statului evreiesc tocmai a început. Partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu a mers cap-la-cap cu partidul Albastru și Alb condus de Benny Gantz, însă niciunul nu a obținut voturi suficiente pentru victoria finală. Joi, Netanyahu l-a invitat pe Gantz să formeze un guvern unitar pentru a evita turul al treilea de alegeri.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: Benny, trebuie să formăm un guvern unitar azi. Țara se așteaptă de la noi să ne asumăm pe deplin răspunderea și să colaborăm.

Emily Jones: Ganz a refuzat oferta lui Netanyahu imediat după declarația acestuia. Potrivit președintelui Rivlin, poporul și-a exprimat părerea, iar acum urmează ca Ganz și Netanyahu să facă următorul pas. Pentru mai multe informații, îl avem în studio pe Chris Mitchell, șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu. Chris, îți mulțumim pentru prezență.

Chris Mitchell, Șeful biroului de știri CBN în Orientul Mijlociu: Mă bucur să fiu aici.

Emily Jones: În primul rând, ce presupune un guvern unitar? După părerea ta, este probabilă formarea unui astfel de guvern?

Chris Mitchell: Există o astfel de posibilitate. Partidul unitar ar însemna ca cele două partide mari să formeze un guvern. Aici, în Israel, cifra magică este 61. Niciunul dintre cele două partide, nici partidul Albastru și Alb și nici partidul Likud nu au ajuns la acea cifră. Poate blocul Alb are 55 la sută împreună cu partidul Likud. Partidul Albastru și Alb are vreo 42 la sută. Guvernul unitar înseamnă un guvern format din cele două partide. Nu știm dacă va avea loc formarea unui guvern unitar. Există o posibilitate, însă vom vedea ce se va întâmpla.

Emily Jones: Înainte de alegeri s-a spus că miza acestor alegeri a fost Netanyahu. În urma rezultatelor, crezi că acesta este cazul?

Chris Mitchell: Da. Am vorbit cu votanți israelieni și pe mulți îi preocupau persoana lui Netanyahu. Au fost fie pentru, fie împotriva lui Bibi Netanyahu. Unii cred că ocupă această poziție de prea multă vreme, îi preocupă faptul că a fost acuzat de corupție, de modul în care conduce Isaelul în prezent. Cred că aceste preocupări se întrevăd acum, în timpul negocierilor. De exemplu, partidul Albastru și Alb spune că va accepta ca partidul Likud să facă parte din partidul lor, dar fără Netanyahu. El a reprezentat subiectul principal atât înainte, cât și după alegeri.

Emily Jones: Chris, cum să ne rugăm pentru Israel?

Chris Mitchell: Ei au nevoie de rugăciune, de multă rugăciune. Situația este incertă, se schimbă din oră-n oră. Ne putem ruga pentru două lucruri. Timotei spune să ne rugăm pentru înțelepciune și pentru liderii noștri. Să ne rugăm pentru lideri potriviți. În Daniel scrie că Dumnezeu răstoarnă lideri și pune lideri. Să ne rugăm ca Dumnezeu să aleagă lideri după placul Său pentru Israel, pentru vremuri ca acestea în care țara se confruntă cu multe amenințări din partea Hamasului, din partea Iranului. Israelul are nevoie de protecție, de lideri puternici, de lideri credincioși. Pentru asta trebuie să ne rugăm.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 793 - septembrie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.