Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

ISRAEL: Tel Aviv, locul unde creativitatea și inovația aduc prosperitate

În ciuda amenințărilor externe, cum e acum Iranul, în ciuda dezbinărilor interne, atât cele de acum, cât și cele din istoria sa, Israelul a supraviețuit și chiar a prosperat. Un exemplu major e Tel Aviv, orașul care a devenit centrul economic și tehnologic al Israelului. După cum a găsit și Scott Ross, acest oraș vibrant de pe coastă împlinește de asemenea profeția biblică.

Scott Ross , CBN: Situat pe malul Mediteranei, Tel-Aviv ar putea fi descris ca fiind New York-ul Israelului. În doar 100 de ani, a devenit unul dintre primele orașe de afaceri din lume.

Isaac Dror, director programe educaționale: Tel Aviv a fost înființat în 1909, e un oraș foarte tânăr. În 1909, aici era numai nisip.

Care a fost viziunea?

Isaac Dror: Viziunea era să se înființeze aici un oraș evreiesc modern, în care să se vorbească ebraica, un fundament pentru viața evreiască. Era ideea unui loc unde visurile, speranțele, profețiile despre noi și visurile evreilor din lume să devină realitate. Cel mai măreț lucru legat de poporul evreu e faptul că am reușit să avem mereu același vis, indiferent unde ne-am aflat pe pământ, de-a lungul secolelor. La anul în Ierusalim, la anul în Ierusalim...

Cine au fost oamenii care au fondat orașul Tel Aviv?

Isaac Dror: Au fost 66 de familii de evrei, locuitori ai vechiului oraș Jaffa. Acolo erau străzi înguste, canalizarea era în stradă, în sfârșit, un oraș oriental chinuit. Evreii din Jaffa visau să iasă de acolo și să înființeze un cartier evreiesc. În aur am plătit pentru fiecare centimetru de aici. Cui am plătit toți acești bani? Otomanilor? Cine sunt otomanii? Aceasta nu e țara lor Așa am răscumpărat noi țara Israel.

Isaac Dror este directorul programului de educație de la Sala Independenței, locul unde David Ben Gurion a declarat statalitatea Israelului și unde părinții fondatori au semnat declarația de independență.

Ne aflăm chiar aici, în fața Sălii Independenței. E un loc semnificativ, adevărat ?

Isaac Dror: E un loc foarte important, e locul unde s-a născut Israelul, dar și locul unde a luat ființă Tel Aviv. Aici a fost casa fondatorului orașului Tel Aviv, a fost și primul muzeu de artă din oraș. În cartea lui Ezechiel scrie că el a locuit într-un loc numit Tel Abib, un mic oraș evreiesc din Babilon, o comunitate restrânsă de evrei exilați, aflat în deșertul Irakului.

În 1950, Tel Aviv și Jaffa s-au unit pentru a forma Tel Aviv-Jaffa. Tot aici, Iona s-a îmbarcat pe o corabie pentru a fugi de Domnul și a ajuns în burta unei balene. Fondatorii Israelului aveau sentimentul că împlinesc profeția. În mijlocul acestui oraș secular, înconjurat de macarale de construcție, un singur monument spune totul.

Isaac Dror: Acest text e din Ieremia și spune: Te voi așeza din nou și vei fi așezată din nou, fecioară a lui Israel. Acesta a fost mottoul fondatorilor orașului Tel Aviv.

În timp ce noi stăm aici, profeția se împlinește chiar sub ochii noștri.

Isaac Dror: E pentru prima dată, după 2 000 de ani, când poporul evreu construiește pe pământ evreiesc și vorbește ebraica, având Biblia în mână, în țara Israel.

Astăzi, Tel Aviv e cunoscut ca vadul de silicon. Ce e cu Tel Aviv de a ieșit atâta creativitate și inovație de aici?

Zeev Ben-Shachar, profesor: Există peste 700 de companii start-up concentrate în acest oraș. Există un capital de risc investit în Israel, cel mai ridicat pe cap de locuitor din lume care, împreună cu cultura Israelului și circumstanțele, au făcut Tel Aviv-ul ceea ce este azi, al doilea Silicon Valley din lume.

M-am întâlnit cu profesorul Zeev Ben-Shachar, care ne-a dat o referință modernă despre fondarea Israelului și a Tel Avivului.

Zeev Ben-Shachar: Cred că întreaga aventură a Israelului e un capital de risc, și iată, vedem azi această minune în jurul nostru. Tel Aviv deține a treia cea mai mare economie din Orientul Mijlociu. L-am întrebat pe Ben-Shachar despre viitorul orașului Tel Aviv.

Zeev Ben-Shachar: Cred că va crește enorm, dat fiind numărul de companii hi-tech și inovațiile de aici, care sunt esențiale pentru a face lumea un loc mai bun. Mai multă cercetare și mai multă finanțare va fi în acest oraș, în speranța că vom avea un viitor mai bun, nu doar pentru poporul evreu, ci și pentru creștini, musulmani, budiști și alții din întreaga lume. Pentru Știrile CBN, sunt Scott Ross, din Tel Aviv !

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 296 – septembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.