Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Negocieri sterile? Noutăți privind alegerile

John și Julie, știți că relatăm despre acest subiect de peste două săptămâni și au fost multe neprevăzute, ultima surpriză fiind cea de miercuri seara, când Reuven Rivlin a decis să-l desemneze pe Benjamin Netanyahu pentru a încerca să formeze un guvern. John, ce trebuie să facă Netanyahu în acest moment?

John Waage, editor CBN: Va trebui să facă tot ce poate, cât de repede. Într-o seară, chiar a spus de nouă ori: „Trebuie să rezolvăm rapid problema.” Avea la dispoziție atunci 28 de zile, dar în realitate e mai puțin din cauza sărbătorilor evreiești din această perioadă. A fost isteț însă și, pe când jurnaliștii îi scriau necrologul politic în prima săptămână după alegeri, el spunea că trebuie să formăm un guvern de coaliție și apoi imediat a făcut apel la Benny Gantz să i se alăture. Acum, președintelui Rivlin îi e clar că Bibi e primul care să încerce să formeze un guvern fiindcă el are cele mai mari șanse, dar asta nu înseamnă că va și reuși. Mulți oameni spun deja: „Doamne, vom avea din nou alegeri ?” În realitate însă, Bibi trebuie să negocieze și să atragă oameni din câteva partide care au promis că niciodată nu-l vor susține pe Netanyahu cât timp el este pus sub acuzație și lucrul acesta e foarte dificil. Totuși, el are o șansă să revină și chiar dacă nu reușește și președintele Rivlin îl va desemna apoi pe Benny Gantz să formeze un guvern, probabil nici el nu va reuși. În acel caz, președintele își rezervă prerogativa de a preda responsabilitatea Knessetului pentru formarea guvernului. Toți noii membri aleși din Knesset vor trebui să negocieze 61 de locuri și să-și aleagă un prim-ministru.

John, noi am mai vorbit despre faptul că Netanyahu ar putea chiar mai devreme de termen să-l anunțe pe Rivlin că nu reușește să formeze guvernul.

John Waage: Poate spune: „Am negociat de bună credință cu partidul Albastru-Alb, am încercat să formez un guvern de coaliție cu toate partidele pe care le reprezint, dar nu a funcționat. Predau această responsabilitate în mâna dvs., d-le președinte.”

După calcule, nu pare că va funcționa. A fost și un videoclip care circula și cineva, reprezentându-l pe Rivlin, avea doi câini în lesă și acesta le spunea în ebraică: „Acum vom avea un guvern de coaliție. Cine dintre voi vrea primul ?” Apoi îi aducea puțin mai aproape și ei lătrau unul la altul. După ceva timp, a spus: „Atunci vom avea al treilea tur de scrutin.”

Partidele Likud și Albastru-Alb deja au avut o rundă de negocieri de patru ore și n-au rezolvat nimic. John, ai văzut când Israel Hayom a prezentat acel sondaj și ți s-a părut semnificativ.

John Waage: Așa este, fiindcă cu toții am auzit că israelienii au votat pentru un guvern de coaliție secular și asta înseamnă un guvern condus de Benny Gantz. Sondajul arăta că 29% din oameni favorizau un guvern de coaliție secular, fără partide religioase, condus probabil de partidul Albastru-Alb, însă așa încearcă mass-media să ne facă să credem, dacă citim articolele, dacă ne uităm la TV și ascultăm la radio. În realitate, însă, doar 29% vor acest fel de guvern și 23% vor un guvern de extremă dreapta, la doar 6 procente diferență, iar marea majoritate a israelienilor doresc includerea tuturor partidelor, așa reiese din sondaj. Julie, menționai mai devreme că, potrivit sondajelor, 60% din israelieni nu își doresc un al treilea tur de scrutin, dar, pe termen lung, s-ar putea să aibă parte de el, încă nu știm.

Așa este, e o vreme solemnă pentru israelieni, între Roș Hașana și Yom Kippur, timp în care israelienii pot să-și îndrepte viața, să se împace cu prietenii, vecinii, familia și poate e valabil și pentru politicieni. John, am mai vorbit despre asta, dar cum crezi că ar trebui să se roage oamenii? Vorbeai despre mijlocitori din lume și cum ar trebui să se roage. Cum crezi că am putea mijloci?

John Waage: Cred că unora ne e mai greu să ne gândim mereu la Israel fiindcă am asistat la atât de multe alegeri aici și se întâmplă atâtea lucruri în națiuni, dar pentru restul lumii e important ce se întâmplă aici și cred că e bine să ne rugăm ca cerul să vină pe pământ în sensul că planurile cerești, gândurile bune pe care Domnul le are pentru această țară și pentru Ierusalim să fie aduse la îndeplinire și ca inimile împăraților să se întoarcă spre Dumnezeu, așa cum scrie în Scriptură: Domnul îndreaptă inima împăraților.

Frumoasă încurajare ! John și Julie, mă bucur să fim împreună în timpul acestei perioade de alegeri și, John, mă bucur că ești cu noi aici, în Ierusalim.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 297 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.