Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ce spune Biblia despre Arabia?

Poate nu v-ați dat seama, dar în Biblie se face referire la Arabia de peste 150 de ori, de la împărăteasa din Seba din Vechiul Testament, până la apostolul Pavel din Noul Testament.

În cartea 1 Împărați, Biblia relatează: „Împărăteasa din Seba a auzit de faima lui Solomon în ceea ce privește slava Domnului și a venit să-l încerce prin întrebări grele. A sosit la Ierusalim cu un alai foarte mare și cu cămile care aduceau mirodenii, aur foarte mult și pietre scumpe. S-a dus la Solomon și i-a spus tot ce avea pe inimă. Solomon i-a răspuns la toate întrebările și n-a fost nimic pe care împăratul să nu fi știut să i-l lămurească.”

Lenya Heitzig, Calvary Albuquerque: Această femeie din regiunea Arabiei, auzind de înțelepciunea lui Solomon, de reputația lui, de pacea, împărăția și templul pe care le-a construit, a plecat într-o călătorie lungă cu o întreagă caravană de cămile, pentru a-i aduce daruri lui Solomon. Când a ajuns acolo, „Uimită, a zis împăratului: Deci era adevărat ce am auzit în țara mea despre faptele și înțelepciunea ta! Dar nu credeam, până n-am venit și n-am văzut cu ochii mei. Și iată că nici pe jumătate nu mi s-a spus.”

Lenya Heitzig: Apoi a fost copleșită și a mai spus: „Ferice de oamenii tăi, ferice de slujitorii tăi, care sunt necurmat înaintea ta, care aud înțelepciunea ta!”

Apoi a adăugat că sigur Dumnezeul lui Israel l-a pus în acea poziție de putere. Chris Mitchell: După experiența lui Pavel pe drumul Damascului, el le-a scris galatenilor: „Nici nu m-am suit la Ierusalim, la cei ce au fost apostoli înainte de mine, ci m-am dus în Arabia. Apoi m-am întors din nou la Damasc.”

Joel Rosenberg, strateg, autor: Poate că un exemplu vizibil, dar deseori neglijat, legat de importanța Arabiei în Biblie e chiar exemplul apostolului Pavel. Apostolul Pavel a venit la Hristos într-un mod dramatic, cum toți știm, pe drumul Damascului. Aproape imediat după aceea, însă, Duhul Sfânt îi spune lui Pavel să nu se suie la Ierusalim, ci să meargă în Arabia pentru trei ani. Acolo, apostolul a putut crește în credință, și-a putut însuși toate învățăturile lui Isus, chiar dacă erau contra ideilor sale pe care el și le-a format din Scriptură. După trei ani în Arabia, el ajunge cel mai mare apostol din lume.

Chris Mitchell: În timpul vizitei noastre în Arabia Saudită, ne-am alăturat liderilor evanghelici din Statele Unite. Ne-am întâlnit cu tineri saudiți, am văzut ruinele trecutului și am auzit promisiuni pentru viitor. Unul dintre oficialii seniori americani din regiune spunea că, și dacă doar jumătate din „Viziunea 2030” ajunge să fie implementată, aceasta va putea transforma Orientul Mijlociu.

Știre difuzată în cadrul emisunii „Jerusalem Dateline” 298 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.