Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Criză umanitară în nord-estul Siriei

Invazia Turciei în nordul Siriei a dus la o criză umanitară. Sirieni, kurzi, creștini și yazidiți fug din zonă pentru a-și salva viața. Cei de la organizațiile umanitare se expun multor riscuri pentru a le distribui ajutoare. George Thomas a mers acolo cu o echipă care colaborează cu Operation Blessing pentru a ajuta mii de familii din nordul Siriei.

George Thomas, corespondent- șef internațional la CBN: Aceasta a fost situația în Ras al-Ain acum două săptămâni, când turcii susținuți de jihadiști au încercat, din nou, să ocupe acest oraș de o importanță strategică.

Mohammad Suleiman, refugiat sirian din Ras Al-Ayin: Sunt așa de bătrân, nici nu îmi amintesc de câtă vreme locuiesc acolo, poate de 30 sau de 40 de ani. Nu îmi vine să cred ce se întâmplă în orașul meu natal.

George Thomas: În jur de 300.000 de kurzi sirieni au fost nevoiți să plece de la începerea invaziei de către Turcia, de acum două săptămâni. Unii au fugit cu ceva mai mult decât hainele de pe ei.

Ali, refugiat sirian din Derik : Oamenii din Siria suferă foarte mult deoarece atât americanii cât și rușii ne-au vândut. De ce trebuie kurzii să fie mereu victimele unui genocid?

George Thomas: Operation Blessing de la CBN cooperează cu organizația umanitară kurdă Barzani Charity Foundation pentru a ajuta mii de familii cu provizii de bază.

Karzan Noori, Barzani Charity Foundation: De ieri am distribuit 5.000 de cutii cu mâncare, 20.000 de pături, 5.000 seturi de igienă, 100.000 de litri de apă, dar și lapte praf și scutece pentru bebeluși.

George Thomas: După câteva ore de la invazia Siriei de către Turcia, inițial Barzani Charity Foundation a intenționat să înființeze două centre chiar la granița dintre Siria și Irak, crezând că refugiațiii kurzi din Siria vor veni acolo pentru a primi ajutor. Ei nu au venit. Astfel, organizația a decis să meargă în mijlocul zonei de conflict, chiar aici, în Siria.

George Thomas: În Al-Hasakah, aproape de zona de conflict, toate cele 40 de școli ale orașului adăpostesc refugiați. Săptămâna trecută, Operation Blessing și Barzani Charity Foundation au dus provizii de bază în multe dintre acele școli.

Leila Ismail Mohammed, refugiată din Hasakah: În timp ce majoritatea ONG-urilor internaționale au plecat, voi ați venit să ne aduceți ajutoare. Acest fapt îmi dă nădejde că mai sunt oameni cărora le pasă de noi.

George Thomas: 30 de camioane pline cu provizii de bază au parcurs drumul periculos aproape de liniile de front din nordul Siriei, au distribuit ajutoare și au oferit speranță. În ciuda riscurilor, Barzani Charity Foundation spune că acesta este primul dintre numeroasele drumuri pe care le vor face în această regiune.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 797 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.