Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ostaticul lui Dumnezeu

Pastorul Andrew Brunson a fost închis într-o închisoare din Turcia timp de doi ani. Situația acestui misionar trimis la închisoare a atras atenția lumii. Creștinii din întreaga lume s-au rugat și au făcut demersuri pentru a-l elibera. Lucrul acesta s-a întâmplat acum un an, în data de 20 octombrie 2018. Pastorul Brunson a scris o scrisoare despre încercarea prin care a trecut. Cartea se intitulează „God’s Hostage” , o poveste adevărată despre persecuție, închisoare și perseverență. Recent, Gary Lane a stat de vorbă cu el despre această experiență. Mai întâi, au vorbit despre situația haotică din nordul Siriei. Urmăriți interviul!

Gary Lane, reporter: Ce face Dumnezeu în această situație?

Andrew Brunson, pastor și fost misionar în Turcia: Trebuie să punem deoparte acele decizii cu care știu că mulți nu sunt de acord și să-I cerem lui Dumnezeu să schimbe această situație. Dumnezeu poate schimba situații groaznice, decizii greșite luate de alții. Noi facem greșeli. Dacă ne rugăm și le ducem la El atunci Dumnezeu poate să le schimbe în bine. Nu vreau să îmi concentrez atenția asupra celor întâmplate deja, ci asupra a ceea ce urmează să se întâmple și cum putem schimba situația prin rugăciune.

Gary Lane: Ar trebui să ne rugăm pentru ceva anume?

Andrew Brunson: În primul rând, să ne rugăm să se pună capăt războiului din acea zonă, ca ostilitățile să înceteze și să se pună accent pe protecția oamenilor. Ceea ce vrem să vedem cu adevărat este o mișcare a Domnului în rândul acestor oameni. Mulți refugiați kurzi, din cauza războiului din Siria, au venit în Turcia. Au fost mult mai deschiși față de alți musulmani. Astfel, ei se confruntă cu o situație mult mai dificilă. Am vrea ca situația să se schimbe radical pentru ca mulți oameni să se întoarcă la Isus. Să pună întrebările pe care încă nu le-au pus, pe care strămoșii lor nu le-au pus timp de secole. Mă rog lui Dumnezeu să ne folosească să îi întoarcem la El.

Gary Lane: Am citit cartea ta. Ai trecut prin niște momente foarte grele, nu-i așa?

Andrew Brunson: Așa este. Nu m-am gândit niciodată că mă voi prăbuși într-o asemenea măsură, și de așa de multe ori, însă așa a fost. Am citit multe biografii scrise de creștini care sunt niște eroi pentru mine. Ei sunt așa de puternici când trec prin dificultăți. Am crezut că și eu voi fi la fel de puternic ca acești eroi. Așteptările mele au fost diferite. Am simțit tăcerea lui Dumnezeu. Perioada în care Dumnezeu a tăcut a fost perioada cea mai întunecată pentru mine. Am fost surprins. Eu mă așteptam să fiu cuprins de o tărie copleșitoare chiar și în situații dificile, să simt bucurie, să simt harul în mod palpabil. Am avut parte de har, dar nu l-am simțit. M-am simțit trădat, uitat de Dumnezeu. M-am gândit la sinucidere deoarece voiam să scap din acea situație de disperare, de anxietate, de frică. Nu voiam să mor într-o închisoare din Turcia și să-mi irosesc restul vieții într-o celulă de izolare. Apoi, în al doilea an, i-am spus Domnului că vreau să împlinesc sarcina pe care mi-a dat-o. În continuare nu voiam să-mi petrec restul vieții într-o închisoare din Turcia, aș fi preferat să fiu în cer, însă am încercat să mă disciplinez și să îmi concentrez atenția asupra sarcinii primită de la Domnul. Am știut că dacă încarcerarea este o sarcină de la Domnul, atunci trebuie să rabd, să merg mai departe și să rezist. Încă m-am gândit la sinucidere, dar am luptat împotriva acelor gânduri deoarece am luptat pentru o cauză bună, pentru supunere, pentru ascultare și pentru a duce la bun sfârșit sarcina de la Dumnezeu.

Gary Lane: Ce vrei să știe oamenii despre Biserica persecutată, despre Biserica care suferă?

Andrew Brunson: Sunt mulți care suferă în anonimat. S-ar putea să nu se roage multe persoane pentru ei. Pentru unii nu se roagă nimeni. Deoarece și familia s-a întors împotriva lor. Însă ei sunt cunoscuți în cer și Dumnezeu prețuiește încercările prin care trec acești oameni. Când suntem dispuși să suferim pentru Isus, arătăm lumii întregi că El este vrednic și merită să suferim pentru Isus. Suntem dispuși să ne sacrificăm pentru El. Iar aceasta este o mărturie foarte impresionantă.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 797 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.