Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Plănuiește Turcia un genocid religios?

Nord-estul Siriei continuă să fie epicentrul schimbărilor istorice din Orientul Mijlociu, în timp ce marile puteri precum Rusia, Turcia, regimul lui Assad și SUA se luptă pentru putere.

Chiar după ce președintele Trump a anunțat că soldații americani vor părăsi Siria, șeful Forțelor Democrate Siriene a declarat că Trump i-a spus că soldații vor rămâne.

Mozloum Abdri, comandand, Forțele Democrate Siriene: În ce privește relațiile noastre cu SUA, am avut o convorbire telefonică cu președintele Donald Trump, care mi-a confirmat că soldații americani vor rămâne aici multă vreme și că parteneriatul cu FDS va continua multă vreme.

Lindsey Graham, senator: Acum există o șansă să încheiem scandalul, dacă reușim să instaurăm o zonă sigură în care kurzii să fie protejați și păziți de turci, ar fi foarte bine, ar fi chiar ceva istoric. Dacă găsim un mod de a păzi acele câmpuri petroliere de Iran și SI, ar fi în interesul nostru pe partea de securitate națională. Trebuie să avem o forță la sol pentru a ne asigura că kurzii nu se vor simți abandonați și că SI nu-și va reveni. Dacă reușim să facem toate acestea, se va termina cu bine, dacă nu, va fi jale.

Convorbirea telefonică a lui Trump cu Mozloum, liderul FDS, și comentariul lui Graham au venit după ce Trump sugera într-o postare pe Twitter că populația kurdă ar putea să se mute în estul Siriei. Aceasta după ce președintele turc Erdogan și Putin s-au întâlnit să împartă nord-estul Siriei.

Turcia, Rusia și regimul Assad încep să preia controlul asupra regiunii patrulate anterior de forțele americane. Unii din regiune atrag atenția că schimbarea de putere ar putea avea consecințe dezastruoase pentru foștii aliați ai SUA, oamenii care au înființat un guvern autonom în nord-estul Siriei, cât și pentru creștinii din zonă.

Mai devreme, soldații sirieni și turci au arborat steagurile pe clădirea sediului guvernului kurd. Știrile CBN a aflat că unii experți din regiune sunt îngrijorați că oamenii din guvernul autonom ar putea fi arestați sau că regimul Assad s-ar putea răzbuna pe oamenii care, în urmă cu doar două săptămâni, erau aliații principali ai SUA din regiune. Ei mai spun că aceasta s-ar putea evita dacă SUA rămâne în estul Siriei.

La Capitoliu, se vorbea despre crimele de război ale trupelor aliate cu Turcia din timpul invaziei.

James Jeffrey, Departamentul de Stat american, Trimis Special: Turcia a susținut forțe de opoziție care activau sub comanda generalului turc și care au comis cel puțin o dată o crimă de război. Am luat legătura cu Turcia pentru a le cere explicații.

Mark Esper, Secretarul Apărării, SUA: Presupun că au spus adevărul, și atunci înseamnă că au avut loc crime de război, din câte știu eu legea războiului dintre țări.

Mai devreme, la Casa Albă, președintele Trump a declarat victoria și a ridicat sancțiunile impuse Turciei.

Acesta a fost un rezultat creat de nimeni alții decât noi, Statele Unite. Suntem gata să fim criticați, dar și să ne asumăm meritele.

Președintele a avertizat însă Turcia că trebuie să protejeze minoritățile religioase, altfel, sancțiunile vor reapărea.

Turcia comite genocid etnic și religios împotriva oamenilor din nord-estul Siriei și, mai ales, împotriva creștinilor. Turcia folosește grupările teroriste extremiste pentru a ocupa teritorii din Siria. Acum, în regiunea ocupată de Turcia, toți creștinii, yazidiții și kurzii au fugit de acasă și acolo sunt numai jihadiști radicali.

Jonathan Spyer, Forumul Orientul Mijlociu: Fotografiile-dovezi ies la iveală și unii luptători au fost identificați ca foști combatanți SI și Al-Qaeda, care s-au reunit cumva în această nouă formație de susținere turcă. Apar dovezi despre soldați care salută în felul SI. Unii chiar poartă însemne și insigne SI pe față și au apărut videoclipuri cu ei și camarazii lor în care plănuiesc să se ocupe de eretici și de necredincioși.

Vladimir Putin: Credem că stabilitatea pe termen lung a Siriei poate fi obținută respectându-se suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.

Recep Tayyip Erdoğan: Teroriștii YPG și armele lor vor fi înlăturați la 30 km de granița turcă, iar pozițiile și fortificațiile organizației vor fi distruse.

Jonathan Spyre: E esențial să știm că, mai mult ca oricare altă națiune, Rusia e cea care comandă acum în Siria. Putin e un fel de șerif în Siria în acest moment și toată lumea îi dă socoteală, toate acestea fiind posibile din cauza retragerii rapide a soldaților americani de săptămâna trecută.

Mitch McConnell, liderul majorității din Senat: O abordare mai largă legat de poziția Americii în lume, la care cred că s-au gândit deja alți 70 de senatori, e mai bună, aș spune, decât decizia administrației de a retrage soldații noștri din estul Siriei.

Retragerea a cauzat pierderea credibilității SUA în regiune.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 301 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.