Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Dumnezeu față în față cu SI

Biblia ne cheamă să facem unele lucruri dificile, cum ar fi să ne iubim dușmanii, dar ce ne va ajuta să putem face aceasta? Un autor spune că ne e mai ușor dacă ne rugăm pentru ei și ea a avut o ocazie chiar dificilă.

Chris Mithcell: Cartea ei se numește „Love in the Face of ISIS” și conține șapte strategii de rugăciune pentru criza din Orientul Mijlociu.

Lorraine Marie Varela, scriitoare, „Love in the Face of ISIS”: În 1 Ioan scrie Dumnezeu este dragoste și dacă înlocuim titlul cu „Dumnezeu față în față cu SI”, avem dintr-odată o altă însemnătate, puternică, dar știm că inima lui Dumnezeu este ca toți oamenii să fie salvați și vrea ca nimeni să nu piară.

Autoarea Lorraine Marie Varela și soțul ei Gabriel conduc lucrarea Inspiring Faith International. Ea spune că această carte e despre a aduce inima lui Dumnezeu în inima conflictului.

Lorraine Marie Varela: Isus a vorbit despre iubirea dușmanilor și cum arată aceasta. Pentru noi, e ușor a ne iubi dușmanii fiindcă suntem în Vest, în casele și bisericile noastre confortabile, dar când ne confruntăm cu o grupare atât de violentă, dinamica se schimbă complet în felul cum trebuie să răspundem.

Varela mai spune că primul răspuns trebuie să fie rugăciunea.

Lorraine Marie Varela: Am avut o vedenie cum eram așezată în cer privind spre pământ din perspectiva lui Dumnezeu și știu că aceasta a fost o directivă de rugăciune. Când ne rugăm, ne aliniem gândurile și atitudinile, perspectiva, privirea și viziunea la ceea ce El spune și face și apoi ne schimbăm și noi și ne aliniem pentru a primi strategiile și direcția Lui pentru situația noastră.

În cartea sa, ea prezintă aceste strategii.

Lorraine Marie Varela: Domnul mi-a arătat că, rostind Numele Lui de legământ, putem primi strategie. El e Domnul care are întâietate în toate lucrurile și vrem să acoperim toată zona din jur cu prezența Sa. El e Domnul, Cel ce ne poartă de grijă. Este nevoie de provizii, din nou au loc revolte și, ca rezultat, oamenii sunt strămutați, femeile ajung văduve și există o nevoie reală de ajutor și susținere la nivel fizic. Cele șapte nume de legământ ale lui Dumnezeu m-au ajutat să pot lăsa mireasma iubirii Sale peste situația respectivă și peste oamenii implicați.

Chris Mitchell: Cele șapte nume sunt legate de prezența sa, de armate, de protecția lui Dumnezeu și loialitatea sa față de poporul Său, purtarea de grijă, vindecarea și pacea lui Dumnezeu.

Lorraine Marie Varela: Ce îmi place legat de carte e că, întâi, trezește inimile oamenilor pentru situația din Orientul Mijlociu și apoi trezește inimile lor pentru scopurile lui Dumnezeu pentru ei și familiile lor și situațiile din viața lor. Toate aceste nume de legământ ale lui Dumnezeu se pot aplica indiferent unde ești și cu ce situație de confrunți.

Chris Mitchell: Varela aseamănă aceasta cu efectul unui bumerang.

Lorraine Marie Varela: Când ne rugăm pentru nevoile altora, Dumnezeu aduce acea binecuvântare și peste noi și, dacă vreau să mă rog ca prezența Lui să devină palpabilă în Orientul Mijlociu și pun deoparte din timpul meu în acest sens, El va aduce prezența Lui peste casa și familia mea.

Chris Mitchell: Urmează să apară și un film pe baza cărții, cu întâmplări din viața reală. Filmul va avea în obiectiv situația a doi frați irakieni, rupți de familia lor, care au ajuns într-o bandă controlată de SI.

Lorraine Marie Varela: Scopul filmului este ca musulmanii să ajungă mai aproape de inima lui Isus. Aceasta se poate întâmpla într-un cinematograf sau acasă, dar scopul e ca oamenii să se întâlnească cu prezența Lui, să o simtă reală și ucenicii Domnului să se trezească față de nevoia de a ne ruga pentru frații și surorile noastre și pentru cei din Orientul Mijlociu și ca ei să aibă inima schimbată.

Chris Mitchell: Îndemnul sorei Varela la rugăciune e un memento potrivit pentru vremea de acum, cu criza de aici, din Orientul Mijlociu. Haideți să ne rugăm în această săptămână pentru cei aflați în suferință, prinși în schimbul de focuri! Să cerem și înțelepciune pentru președintele Trump și alți lideri!

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 301 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.