Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Formarea unui guvern, misiune imposibilă?

Schimbarea a survenit după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a predat ștafeta mai devreme în această săptămână după ce n-a reușit să adune o majoritate de 61 de locuri în Knesset pentru guvernul său. Gantz a promis să facă ceea ce Netanyahu n-a reușit.

Benny Gantz, liderul partidului israelian Albastru Alb: Am promis că voi forma un guvern liberal de coaliție și am intenția să-mi respect promisiunea. În guvernul pe care îl voi forma, eu voi servi și voi acționa pentru toți cetățenii israelieni.

Dat fiind însă peisajul divizat din politica Israelului, Gantz are în față o provocare imensă.

Reuven Hazan, profesor, Universitatea Ebraică din Ierusalim: Partidul lui Benny Gantz deține un loc în plus față de partidul Likud al lui Netanyahu, dar încă e foarte departe de majoritatea de care are nevoie. El va trebui să aducă împreună mai multe partide diferite, nu unul sau două, ci cinci sau șase, care nu merg pe aceeași ideologie ca și el și, din acest motiv, majoritatea nu se poate câștiga la grămadă. Acesta e și un joc ideologic la care Netanyahu a pierdut și la care nici Benny Gantz nu pare a fi capabil să câștige.

Gantz are la dispoziție 28 de zile să formeze un guvern, iar dacă eșuează, e posibil ca israelienii să meargă din nou la urne, posibil în luna martie, pentru a treia oară în mai puțin de un an.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 301 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.