Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Prinși în schimbul de focuri de armă

Chiar în timpul armistițiului, colaboratorul CBN Chuck Holton spunea că încă se dau lupte în unele părți din nord-estul Siriei. Era împreună cu cei de la Free Burma Rangers, ajutând victimele războiului. Heather Sells de la CBN a discutat cu Chuck despre protecția miraculoasă a lui Dumnezeu.

Heather Sells, CBN: Luptătorii sirieni, sprijiniți de turci, preiau controlul în Sari Kani chiar acum, o localitate la granița dintre Turcia și Siria. Colaboratorul CBN Chuck Holton este aici împreună cu Free Burma Rangers, oferind asistență medicală oricui are nevoie.

Chuck Holton, corespondent CBN: Multe din casele din Sari Kani au fost incendiate, din câte mi s-a spus, și în depărtare se vede cum se ridică fumul. Mai sunt încă lupte sporadice între forțele ALS și FDS. Se mai lansează mortiere și bombe din drone venite din Turcia, care trec pe deasupra noastră aproape în fiecare moment. Oamenii se tem să meargă afară.

Mulți doar încearcă să supraviețuiască, mai spune Holton, căci e dificil și a găsi hrană.

Chuck Holton: Proviziile s-au terminat fiindcă majoritatea proviziilor provin din Turcia. Oamenilor de aici încă nu le vine să creadă că SUA s-a retras din regiune.

Fondatorul organizației Free Burma Rangers, Dave Eubanks, e copleșit de emoție pentru bebelușul părinților care au fugit.

Dave Eubanks, fondator, Free Burma Rangers: Când am văzut acest bebeluș, mi-a atins profund inima. Oamenii de aici tot spun: „Unde e America ? De ce ne-ați făcut una ca asta? De ce ne-ați părăsit?” Turcii și Armata Liberă Siriană sunt la atac, SI își revine și atacă din nou.

În mijlocul acestui haos, Holton spune că numai protecția lui Dumnezeu îi păzește pe el și echipa sa.

Chuck Holton: Chiar înainte să urcăm în vehicule, a sosit un camion din care se trăgea, o mitralieră și un tanc au ieșit după o movilă și au început să tragă în noi. E un miracol absolut că nimeni n-a fost rănit. Mă uitam la câțiva dintre oamenii noștri care erau pe movilă, cum gloanțele ricoșau peste tot în jurul lor, dar pe ei nu i-au atins. Vehiculele noastre au fost neatinse, ceva incredibil!

Heather Sells: El ne solicită să ne rugăm pentru ei ca să fie folositori.

Noi n-am venit aici ca să vedem războiul, nu suntem turiști, suntem aici să ajutăm. Heather Sells, Știrile CBN!

Chris Mitchell: După cum ați văzut din relatarea lui Chuck Holton, el lucrează împreună cu Dave Eubank și Free Burma Rangers. În ultimii ani, ei au tratat răniții și au împărtășit dragostea lui Dumnezeu, întâi, pe frontul bătăliei împotriva SI și acum pe frontul acestei bătălii, împotriva invaziei turcești. Eubank ne descrie ce se întâmplă în nord-estul Siriei și face un apel la americani, spunându-le cum pot face ceva ce contează.

Dave Eubanks: Aici, în nord-estul Siriei, tocmai am venit din Ras al-Ain, Sari Kani, unde turcii și Armata Liberă Siriană au bombardat și i-au înconjurat pe kurzi și pe civili. Am reușit să-i evacuăm pe toți răniții și civilii, ceea ce e o mare binecuvântare și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest coridor umanitar, dar acum trebuie să ne implicăm mai mult. Noi, ca țară, am greșit, i-am mințit pe kurzi și i-am trădat. Le-am spus să-și mute pozițiile defensive și apoi le-am permis turcilor și Armatei Libere Siriene să vină și să-i măcelărească. Oamenii mă tot întrebau de ce i-am părăsit. Fac apel la americani ca, înainte de toate, să se roage. Lumea e destul de mare ca să încăpem cu toții. Există o soluție de mijloc și se poate găsi o cale, iar SUA trebuie să rămână aici. SUA nu poate rezolva problemele Siriei, dar aici am creat un spațiu unde kurzii, arabii, creștinii, yazidiții și alții să poată face ceva împreună și au făcut. Nu e nicio garanție că va funcționa, dar va eșua garantat dacă vă retrageți. Această mică democrație, emergentă, e formată din grupuri etnice și religioase mixte care s-au înțeles și care aveau nevoie de noi să-i ajutăm să păstreze această unitate și să mențină SI la pământ. Acești oameni au luptat și au biruit SI aici, dar, pentru a-i împiedica să-și revină, SUA trebuie să rămână aici pentru a-i împiedica pe Assad și dictatura lui să preia controlul întregii țări. Nici iranienilor nu trebuie să li se permită să vină aici, că nu e țara lor. Avem o șansă să o facem, cu puțină bunăvoință și câțiva soldați și așa nu doar că le vom fi loiali prietenilor noștri, dar îi vom ajuta pe oameni să se înțeleagă unii cu alții. Apelul meu e: „America, revino și menține ce ai obținut aici !” Sunt Dave Eubanks și vă binecuvântez în Numele lui Isus !

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 301 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.