Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Viața creștinilor din nordul Irakului este în pericol

Turcia, Rusia și regimul lui Assad controlează nord-estul Siriei. În această zonă, creștinii și alte grupuri religioase și etnice minoritare s-au bucurat de siguranță și libertate. În prezent, forțele care ocupă această zonă, îi alungă sau vor să îi nimicească. Chris Mitchell vine cu detalii despre această realitate nouă și periculoasă.

Chris Mitchell: Trupele siriene și turcești au expus drapelurile pe clădirea care acum câteva săptămâni a fost sediul central al kurzilor. Echipa CBN a aflat că, potrivit unor experți ai regiunii, aceștia sunt preocupați deoarece liderii guvernului de autoadministrare pot fi arestați și oamenii care cu numai două săptămâni în urmă au fost aliații principali ai Statelor Unite în regiune pot fi uciși din răzbunare de regimul Assad. Potrivit experților, acest fapt se poate evita dacă America rămâne în estul Siriei. La Capitoliu se vorbește despre crime de război comise de aliații turcilor în timpul invaziei.

James Jeffrey: Părerea noastră este că turcii au sprijinit forțele opoziției care s-au aflat sub comanda generală turcă și cel puțin într-un caz putem vorbi de crimă de război. Am cerut Turciei o explicație.

Mark Esper, secretarul Apărării din SUA: Dacă relatările sunt precise, și presupun că sunt precise, atunci putem vorbi de crime de război, din câte știu eu, potrivit legii războiului terestru.

Chris Mitchell: La Casa Albă, președintele Trump a anunțat victoria și a anulat sancțiunile impuse împotriva Turciei.

Donald Trump: Acesta este un rezultat creat de noi, de Statele Unite, nu de altcineva, nu de o altă națiune. Este foarte simplu. Suntem dispuși să ne asumăm răspunderea, dar suntem dispuși să recunoaștem acest merit.

Chris Mitchell: Președintele a mai avertizat Turcia să protejeze minoritățile religioase, în caz contrar va impune, din nou, sancțiuni. Din nord-estul Siriei, creștinii au avertizat lumea de pericolul care vine din partea Turciei.

Sanherib Barssom: Turcia comite un genocid etnic și religios împotriva oamenilor din nord-estul Siriei, mai ales împotriva creștinilor. Turcia trimite grupări teroriste extremiste pentru a ocupa teritoriile siriene. În regiunea ocupată de Turcia, toți creștinii, yazidiții și kurzii și-au părăsit casele. În prezent, doar jihadiștii radicali se află acolo.

Chris Mitchell: Potrivit unității creștinilor sirieni, acele grupuri de teroriști extremiști fac parte din Armata Siriană Liberă care este echipa de șoc a Turciei. Este o armată numită de unii SI 2.0!

Jonathan Syper: Potrivit unor dovezi fotografice, unii au fost identificați ca fiind foști luptători ai Statului Islamic, foști luptători ai al-Qaida care fac acum parte din această nouă formațiune susținută de Turcia. Există dovezi legate de soldații care practică salutul Statului Islamic, iar unii poartă insigne SI. Acest fapt este clar. Avem întregistări video postate pe internet, în care ei planifică pedepsirea infidelilor.

Chris Mitchell: Între timp, criza umanitară continuă. Sute de mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și nu au unde să se refugieze.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 798 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.