Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu Chris Mitchell despre situația din nordul Siriei

În continuare vom asculta un interviu cu Chris Mitchell care ne va da mai multe detalii despre situația din nordul Siriei.

Gary Lane: Chris Mitchell este cu noi din Ierusalim. Chris, spune-ne mai multe detalii despre avertizarea creștinilor. Ce li se întâmplă?

Chris Mitchell: Ei fac parte din Uniunea Siriacă și ne avertizează de un genocid din partea turcilor, din partea aliaților Turciei, din partea Armatei Siriene Libere. Ei au fost acuzați că ar fi comis crime de război, atrocități. În prezent, are loc o epurare etnică. Ras al-Ayn este unul dintre orașele cucerite de armata turcă și de aliați. Am văzut azi o înregistrare video. Ei au cucerit orașul, iar locuitorii au plecat. Acesta este un exemplu de purificare etnică și de genocid despre care ne-au avertizat creștinii, mai ales din partea jihadiștilor. Unii numesc aceste trupe SIIL 2.0. Creștinii din anumite zone se confruntă cu astfel de trupe.

Gary Lane: De ce sunt vizați creștinii de Erdoğan și de Armata Siriană Liberă?

Chris Mitchell: Cred că ei au un scop jihadist. Ei se numesc Oastea lui Mahomed în unele locuri. Am văzut acest scenariu și anul trecut în Afrin. Armata turcă împreună cu aliații jihadiști au preluat orașul. Au făcut o epurare etnică în oraș, au incendiat biserici, au ucis creștini. Trebuie să recunoaștem că, potrivit celor văzute pe rețelele de socializare, mulți dintre acești aliați ai armatei turcești duc un jihad împotriva necredincioșilor și împotriva renegaților.

Gary Lane: Mulți sunt de părere că Armata Siriană Liberă ar trebui dizolvată tocmai din această cauză. Ții legătura cu acești credincioși? Ce fel de ajutor necesită ei?

Chris Mitchell: Da, ținem legătura cu ei. Unii dintre acești credincioși au nevoie de ajutor financiar. Nu sunt automate bancare, nu sunt bănci. Unii au nevoie de mâncare, de adăpost, de provizii. Ei au nevoie de ajutor practic. Bineînțeles că le este de folos rugăciunea și susținerea creștinilor din întreaga lume. La conferința de presă organizată de creșinii din Siria, ei au făcut apel la credincioșii din Occident să se roage pentru ei, să le ia apărarea. Frații și surorile lor se confruntă cu un genocid, ei nu au provizii, nu au bani. Ei cer Bisericii din Occident să îi apere, să se roage pentru ei și să le acorde ajutor practic.

Gary Lane: Pe scurt, Chris, spune-ne despre credința lor, cum rezistă?

Chris Mitchell: Ei Îl caută pe Isus. Noi ținem legătura cu oamenii dintr-o biserică din Kobani. Tu ai fost acolo. Și eu i-am vizitat. Credința lor este puternică însă ei cer Bisericii din Occident să le fie alături în timpul acestei perioade de criză.

Gary Lane: Sunt multe motive de rugăciune, nu-i așa Chris?

Chris Mitchell: Cu siguranță, Gary.

Gary Lane: Chris Mitchell îți mulțumesc pentru participare!

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 798 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.