Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu Gary Lane despre cei persecutați

Să urmărim un interviu cu Gary Lane, care va vorbi despre persecuția creștinilor din întreaga lume.

Wendy Griffith, reporter: Corespondentul-șef internațional de la CBN, Gary Lane a colaborat cu organizația The Voice of the Martyrs de mai multe ori de-a lungul anilor. Gary, vorbește-ne despre suferința creștinilor aflați sub dominația Statului Islamic și despre pericolele cu care se confruntă în continuare.

Gary Lane, corespondet-șef internațional la CBN: Wendy, îți amintești de acei bărbați uciși pe o plajă din Libia. Toți cei 21 de bărbați au fost decapitați. 20 dintre ei erau creștini din Egiptul de Sus. Au fost decapitați. Asta a făcut Statul Islamic multor creștini. Le-au invadat satele și casele, le-au distrus bisericile. Creștinii se tem că istoria se va repeta. S-ar putea ca Statul Islamic să nu mai controleze un califat și un teriotriu în Siria așa cum a fost cândva, însă mai sunt luptători ai Statului Islamic în Siria și în alte țări din lume precum Afganistan și Libia. Mai sunt acolo. Creștinii se tem că Statul Islamic își va aduna forțele din nou. Însă, motivul principal de îngrijorare îl reprezintă Armata Siriană Liberă în nordul Siriei, unde se comportă cam la fel cu creștinii și îi gonesc de pe pământurile lor.

Wendy Griffith: Gary, în India un pastor american a fost arestat. Care este situația lui acum? În ce măsură se încalcă libertatea religioasă în India?

Gary Lane: Ai vorbit despre asta acum câteva zile. Bryan Nerre este din Tennessee. În data de 5 octombie el a fost arestat în India deoarece a dus o sumă mare de bani la o conferință pentru a acoperi costurile acelui eveniment și cheltuielile unor pastori. El a fost arestat din această cauză. L-au lăsat să plece din New Delhi însă când a ajuns la destinație a fost arestat. Asta ne arată ce se întâmplă în prezent în India unde se promovează ideea: „India este doar pentru hinduși.” Este a zecea țară din lume unde persecuția creștinilor este cea mai severă pe lista organizației Open Doors.

Wendy Griffith: Noi credeam că India este o țară sigură pentru creștini. Eu am fost acolo...

Gary Lane: Este cea mai mare democrație din lume. Însă arestarea unui pastor care finanțează o conferință acolo nu a fost un gest democratic. A fost reținut timp de șase zile și nu poate părăsi țara.

Wendy Griffith: Ce acuzații i-au adus?

Gary Lane: Că nu a raportat suma de bani pe care a adus-o în India, însă el nu a primit niciun formular la vamă pentru a face o declarație. El a anunțat că va duce acele fonduri în India. Este clar că aici vorbim despre persecuție religioasă.

Wendy Griffith: Jonathan Cao este un creștin din China care se află în închisoare. Spune-ne ce i s-a întâmplat și vorbește-ne despre situația actuală a creștinilor din China.

Gary Lane: El a fost arestat în Carolina de Nord acum doi ani, deoarece a călătorit între China și Myanmar. El a slujit în Myanmar și a mai ajutat niște studenți de acolo. Chinezii l-au arestat și l-au condamnat la șapte ani de închisoare. El este în închisoare pentru trafic de carne vie deoarece, după spusele lor, ar fi trecut granița ilegal pentru a aduce pe alții. Nu știu dacă este adevărat, dar a ispășit doi din cei șapte ani de închisoare. S-ar putea să rămână în total nouă ani în închisoare.

Wendy Griffith: Gary, ne vorbești de mulți ani despre Biserica persecutată. Ce te-a surprins cel mai mult?

Gary Lane: Poate perspectiva vieții eterne pe care o au mulți dintre credincioșii care suferă, care au fost trimiși la închisoare. Ei nu mi-au spus să mă rog pentru ca persecuția să se termine, ci ca Dumnezeu să le dea putere pentru a reuși să-și poarte crucile, ca Dumnezeu să le dea credință și putere pentru a face față provocărilor și încercărilor.

Wendy Griffith: Ne rugăm în continuare.

Gary Lane: Trebuie să ne rugăm în fiecare zi, nu doar o singură zi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 799 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.