Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Biblia prinde viață într-un musical

Imaginați-vă: creștinii din Africa de Sud, locul de unde a pornit mișcarea BDS, binecuvântează Israelul cu un musical inspirat din Biblie! Asta s-a petrecut de curând, în cadrul unui musical ca pe Broadway, inspirat din cartea Daniel.

Corespondentul CBN pentru Orientul Mijlociu Julie Stahl ne prezintă acest reportaj.

Julie Stahl: Au spus că musicalul Daniel e un dar ce simbolizează prietenia, oferit cu dragoste din Africa de Sud.

Joe Niemand, creatorul și producătorul musicalului: Acest musical a fost creat cu scopul de a fi prezentat în Ierusalim. O parte a mesajului pe care l-am adus din Africa de Sud e faptul că marea majoritate a sud-africanilor, adică mai bine de 80%, rezonează cu valorile iudeo-creștine. Acest lucru nu se reflectă în politica dusă de guvernul nostru.

Creatorul și producătorul Joe Niemand spune că faptul că sud-africanii sunt împotriva Israelului nu e ceva benefic țării sale. El speră ca acest dar să înceapă să schimbe situația.

Joe Niemand: Dumnezeu a promis că-i va binecuvânta pe cei care binecuvântează Israelul. Asta spune Cuvântul lui Dumnezeu. Nu e nimic politic, ci e vorba de a crede ce spune Cuvântul Dumnezeului lui Israel și a-l lua ca atare.

Musicalul, care a fost pus în scenă la Teatrul din Ierusalim, urmărește să amestece povestea biblică a lui Daniel și a celor trei prieteni ai săi din Ierusalim cu stilul african.

Joe Niemand: În compoziție, sunt influențe ale unor armonii din Orientul Mijlociu, dar aranjamentele sunt africane. Aceasta a devenit puntea de legătură între Africa de Sud, Israel și conceptul de musical.

Spectacolul începe cu partea de dinainte ca babilonienii să dărâme zidurile Ierusalimului și să-i prindă pe Daniel și prietenii săi. Îi întâlnim pe împăratul Nabucodonosor și pe soția sa...

Vedem intrarea captivilor în Babilon...

Îl vedem pe Daniel interpretând visul lui Nabucodonosor.

Niemand a scris musicalul în mai puțin de șase luni. În mod miraculos, a găsit un teatru foarte din scurt și au început repetițiile.

Joe Niemand: Parcă aș visa. Totul a fost foarte din scurt și au avut loc multe minuni și iată că s-a întâmplat.

Ce părere are publicul ?

Spectator: A fost plin de viață. Spiritul Bibliei a fost redat minunat prin interpretarea actorilor. Pe mine m-a uimit faptul miraculos că totul a fost pregătit atât de repede. E de necrezut cum au reușit să facă repetițiile și să pregătească totul atât de repede.

Spectatoare: Locuiesc în Israel fiindcă familia mea a făcut alyiah. Dumnezeu ne conectează pe toți. A fost o interpretare uimitoare care m-a emoționat. E uimitor să vezi spiritul african transmis printr-o piesă biblică precum aceasta.

A fost cu adevărat uimitor, dar și foarte emoționant să vedem că Israelul e susținut astfel !

E clar că musicalul a fost un dar bine primit, iar producătorii speră că va continua să binecuvânteze Israelul, Africa de Sud și celelalte națiuni din toată lumea.

Julie Stahl a transmis pentru CBN News din Ierusalim !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.