Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Pledoaria unei mame pentru rămășițele fiului ei

Una dintre valorile principale din credința iudaică e aceea de a-și îngropa morții, ceva ce a devenit important mai ales pentru această mamă care și-a pierdut fiul în războiul din 2014 din Gaza, în care Israelul a luptat contra Hamas. Totuși, până acum ea nu a reușit să-și ia un ultim rămas-bun.

Eric Philips, Washington, SUA: Hadar înseamnă glorie în evreiește și Hadar Goldin era într-adevăr mândria și bucuria părinților săi. Pierderea sa a fost dificilă, dar faptul că nu poate să-i facă o înmormântare cum se cuvine, e aproape prea mult pentru mama lui. De aceea familia ei a venit în SUA cu ajutorul ambasadei israeliene, pentru a încerca să rezolve ceva.

Mama lui Hadar Goldin: E ceva sfâșietor.

Durerea din ochii mamei e evidentă în timp ce vorbește despre fiul ei Hadar Goldin. Ea spune că era zâmbăreț.

Mama lui Hadar: Zâmbea cumva din interior. Ce îl caracteriza era că vedea partea bună în toate. În evreiește, spunem că ai un ochi rău sau un ochi bun. El avea un ochi bun.

Eric Philips: Hadar s-a înrolat în IDF și în august 2014 era în Gaza, luând parte la Operațiunea Protective Edge. Hamas lansa rachete către Israel. Mama sa spune că la două ore după declararea armistițiului, fiul ei a fost prins într-o ambuscadă a grupării Hamas.

Mama lui Hadar: Hamas a profitat de protocolul soldaților israelieni de a nu împușca pe nimeni în timpul armistițiului. I-au încercuit echipa, au ucis trei soldați și l-au răpit pe Hadar într-un tunel subteran, unde încă îi țin rămășițele, ca pârghie pentru eliberarea teroriștilor condamnați.

Familia a încercat fără succes, încă de atunci, să repatrieze rămășițele fiului lor și să-i facă o înmormântare adecvată, ceva foarte important în credința iudaică. Răspunsul oficialilor a fost mereu același.

Mama lui Hadar: Aceștia sunt teroriști ai Hamas, ce putem face ? Nu avem nicio legătură cu ei. Războiul e război, cu toate consecințele sale, dar răpirea celor morți, refuzul de a lăsa familia să-l îngroape e un lucru din cele mai josnice.

Familia are noi speranțe acum, grație rezoluției adoptate recent în Consiliul de Securitate al ONU, care spune, în parte, că după inițierea unui armistițiu, când se ajunge la un acord de pace, repatrierea ostaticilor și a celor decedați trebuie să aibă prioritate maximă.

Mama lui Hadar: Iată că avem o oportunitate să îl aducem pe fiul nostru acasă, devreme ce SUA a fost implicată activ în inițierea planului de pace din regiunea noastră. Rezoluția responsabilizează statele membre ONU prin faptul că, dacă au inițiat acorduri, e responsabilitatea lor să medieze și reîntoarcerea lui Hadar.

Familia Goldin a venit în SUA pentru a încerca să câștige susținere pentru cazul lor încercând să se întâlnească cu oficialii de la Casa Albă și cu secretarul general al ONU, care spunea că se arată optimist. Biroul său a emis o declarație care spunea, printre altele:

Secretarul general a avut o întâlnire privată cu părinții lui Hadar Goldin și face apel în continuare ca toate partidele să respecte dreptul internațional și să informeze familiile despre israelienii și palestinienii dați dispăruți, privind starea celor dragi ai lor.

Mama lui Hadar se simte cu un pas mai aproape de rezolvarea cazului fiului său, care avea 23 de ani și care a fost ucis cu doar o lună înainte de a se căsători.

Mama lui Hadar: Noi dorim să vedem rezolvarea acestui caz, mai ales fratele său geamăn și logodnica sa, au mare nevoie. Credem că administrația actuală poate rezolva această problemă, nu doar să se roage sau să se gândească la noi, ci să rezolve efectiv această cauză.

Dna Goldin spunea că, atunci când a discutat cu secretarul general al ONU, el spunea că rămășițele fiului ei ar trebui să fie repatriate necondiționat și în cel mai scurt timp posibil.

Ea speră că aceasta se va întâmpla în viitorul apropiat. De la Washington, Eric Philips, pentru Știrile CBN.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 304 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.