Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Operațiunea israeliană în Gaza: misiune îndeplinită

Israelul a avut ca obiectiv eliminarea unui lider de top al jihadului islamic, despre care spune că era în spatele atacurilor cu rachete asupra Israelului și că era ca o bombă cu ceas. Ca răzbunare, gruparea teroristă din Gaza, sprijinită de Iran, a lansat sute de rachete către Israel. Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, are detalii.

Julie Stahl, corespondent CBN: Misiune îndeplinită. Așa spunea premierul israelian Benjamin Netanyahu despre operațiunea de trei zile din Gaza.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Scopurile operațiunii au fost complet îndeplinite. Ținta principală a fost un comandant al grupării Jihadul Islamic din Fâșia Gaza. El a fost eliminat împreună cu alți zeci de teroriști și zeci de alte obiective importante de infrastructură ale Jihadului Islamic. Dușmanii noștri au înțeles mesajul, îi putem ajunge oriunde, chiar în patul lor.

Julie Stahl: Ultima rundă de violențe a început după asasinarea de către Israel a liderului senior al Jihadului Islamic, Abu Alata, într-o operațiune aeriană desfășurată în Gaza. Israelul spune că acesta era responsabil pentru cele mai multe atacuri cu rachete asupra Israelului din ultimul an și că planifica alte atacuri teroriste iminente.

Israelul a neutralizat o bombă cu ceas, teroristul care executa ordinele Iranului, fiind finanțat de Iran să efectueze atacuri teroriste împotriva Israelului. Israelul nu dorește nicio escaladare, dar nu vom ezita să ne apărăm cetățenii.

Julie Stahl: În Ascalon, la doar 9 km de granița cu Gaza, viața începe să revină la normal. Una din casele de aici a fost lovită din plin și o femeie a fost rănită ușor din cauza sticlei sparte. Fără Iron Dome și buncărele din subsolul celor mai multe case, dezastrul era mult mai mare.

Zion Itah, locuitor al Sderotului: Toate acele interceptări sunt miracole. Vă puteți imagina, toate acele rachete, dacă picau pe mașini, case, mall-uri, ce se întâmpla? De fiecare dată când auzim sirena de cod roșu, ne stă inima în loc, mai ales copiilor.

Comunitățile israeliene aflate la mai puțin de 35 km de Fâșia Gaza au fost închise vreme de patru zile în timp ce gruparea Jihadul Islamic a lansat cam 450 de rachete către Israel care au ajuns chiar până la Tel Aviv. Israelul spunea că sistemul antirachetă Iron Dome a reușit interceptarea a 90% din rachete, care au avut ca țintă zonele populate. Jumătate din Israel, inclusiv al doilea oraș ca mărime, Tel Aviv, a fost închis în timpul atacurilor din prima zi.

Yigal, locuitor al Ascalonului: Lucrăm la o soluție bună, sper, pentru toată lumea, pentru arabi, evrei și pentru lume.

Palestinienii spuneau că au fost ucise peste 30 de persoane, între care câțiva copii și o familie. Israelul spunea că cei mai mulți dintre ei erau militanți.

Naftali Bennett, Ministrul Apărării, Israel: Acești teroriști nu sunt doar hotărâți să ucidă israelieni. De fapt, ei își ucid chiar oamenii lor în Gaza. Cu prețul fiecărei rachete construite, ar fi putut construi încă o sală de clasă pentru copiii din Gaza.

Julie Stahl: După două zile, gruparea Jihadul Islamic a anunțat că s-a ajuns la un armistițiu.

Musab Al-Berim, purtător de cuvânt al Juhadului Islamic: Confirmăm că s-a ajuns la un armistițiu sub supravegherea Egiptului.

După anunțul oficial al armistițiului, teroriștii au continuat să lanseze sporadic rachete către Israel pentru încă o zi, iar armata israeliană a lansat un ultim raid aerian în Gaza.

Reuven Rivlin, președintele Israelului: Am spus foarte clar că nu urmărim escaladarea și că la liniște vom răspunde cu liniște.

Pentru moment, se pare că violențele vor lua sfârșit. Rămâne de văzut cât va ține armistițiul. Julie Stahl, „Știrile CBN”, Ascalon, Israel.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 304 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.