Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Turcia: dispreț josnic pentru viața civililor?

După săptămâni de lupte, haideți să vedem o parte din rezultatele invaziei turcești, despre care unii spun că e o catastrofă pentru regiune, care a afectat profund viețile a milioane de oameni.

În ziua în care Turcia a început să bombardeze și să invadeze nord-estul Siriei, a făcut o promisiune Statelor Unite. Casa Albă spunea: „Turcia s-a angajat să protejeze civilii, minoritățile religioase, inclusiv creștinii, și să se asigure că nu are loc o criză umanitară, și le vom cere socoteală de respectarea angajamentului.”. Martorii oculari între care și grupurile umanitare depun mărturie că Turcia a încălcat toate angajamentele luate.

Potrivit Amnesty International, forțele turcești au arătat un dispreț josnic pentru viața civililor, comițând atrocități și crime de război. Mindy Belz de la World Magazine e în regiune și spunea pentru „Știrile CBN” despre atrocitățile văzute de martori oculari.

Mindy Belz, editor senior, World Magazine: Mulți refugiați mi-au relatat că au rămas în urmă bărbați cărora turcii le-au legat mâinile la spate și pe care i-au văzut cum au fost decapitați. Am primit câteva relatări despre decapitări și oameni tăiați pe stradă și arși. Acestea sunt crime de război. E imposibil ca o minte normală să priceapă ce vrea să spună Turcia prin crearea unei zone „sigure”.

Belz spune că mai ales creștinii au fost o țintă clară.

Mindy Belz: Unul din refugiații sirieni cu care am vorbit, și el e musulman, s-a străduit să-mi explice cât de bine a putut că ceea ce a văzut i-a avut ca țintă în special pe creștini.

Chris Mirchell: Aliatul Turciei, Armata Națională Siriană, a marcat cu „N” casele creștinilor pentru a fi confiscate, așa cum făcea SI acum câțiva ani.

Mindy Belz: E pentru prima dată când aceasta se întâmplă cu aprobarea unui aliat NATO. Se pare că asistăm la o trădare pe față a alianțelor noastre din regiune. E o trădare și pentru frații și surorile noastre, pentru creștini.

Chris Mitchell: Criza umanitară e copleșitoare și spitalele din nord-estul Siriei rămân fără cele necesare. Crucea Roșie relata că jumătate de milion de oameni nu mai au acces la apă potabilă după ce avioanele turcești au bombardat o stație importantă de pompare a apei. Sute de mii de refugiați au fugit din calea haosului și a violenței, mii dintre ei ajungând în Kurdistan, din apropiere.

Acolo, organizația CBN, Operation Blessing, împreună cu partenerii lor de la Barzani Charity Foundation, îi ajută pe refugiați, între care și familii creștine în număr de 160.

Chris Mitchell: Le oferim mâncare caldă, cutii cu alimente pentru familie și ce mai au acum nevoie urgent. Alimente, adăpost, au mare nevoie. Aceste familii au pierdut totul din nou. „Știrile CBN” a aflat că acest oraș-cheie, Tall Tamr, urmează să fie înfrânt cu forțele susținute de Turcia care se apropie.

Analiștii au aflat din surse interne că aceasta ar putea pune în pericol SDF, forțele democrate siriene. Aceasta ar putea duce la evadarea a nenumărați prizonieri SI și la o renaștere a Statului Islamic.

„Știrile CBN” a aflat că forțele turce se instalează lângă orașul Kobani.

Dalton Thomas de la Frontier Alliance International s-a întâlnit cu liderul creștinilor din Kobani și a auzit cauza sa.

Omar Firaz: Viețile noastre sunt în pericol, doar fiindcă noi credem în Isus. Creștinii din lume și mai ales americanii, ar fi bine să facă presiuni ca guvernele lor să decidă să ne protejeze fiindcă viețile noastre sunt într-un pericol real.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 304 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.