Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Lideri arabi se întâlnesc în Ierusalim pentru a denunța BDS, promovând pacea cu Israelul

În timp ce majoritatea Orientului Mijlociu susține mișcarea pentru Boicot, Dezinvestiții și Sancțiuni (BDS) împotriva Israelului, o nouă inițiativă arabă lucrează pentru combaterea BDS, încurajând parteneriatele economice între lumea arabă și statul evreu.

Câțiva lideri din 15 țări ale Orientului Mijlociu au mers la Ierusalim săptămâna trecută pentru a denunța public BDS. Împreună, ei reprezintă Consiliul Arab pentru Integrare Regională, format din diplomați, artiști și alți lideri din țările arabe.

În timpul conferinței din Ierusalim au semnat o declarație care detaliază angajamentul de a se opune mișcării BDS.

Mostafa El-Dessouki și Eglal Gheita, membri ai consiliului, susțin că BDS a dăunat lumii arabe mai mult decât a făcut rău Israelului.

„Am pierdut beneficiile economice ale parteneriatelor cu israelienii”, au declarat cei doi pentru Wall Street Journal.

„Comerțul ar putea asigura tehnologie de desalinizare pentru Yemenul pârjolit, sau mai multe investiții în Iordania, unde ratele șomajului sunt copleșitoare”, continuă aceștia.

El-Dessouki și Gheita mai cred că BDS a dăunat procesului de pace dintre israelieni și palestinieni, făcând viața mai grea pentru ambele părți.

„Mișcarea exclusivistă i-a împiedicat pe arabi să rezolve tensiunile dintre israelieni și palestinieni. Facțiunile extremiste de 'rezistență' precum Hamas s-au bucurat de sprijinul multor puteri, dar palestinienii care se chinuie liniștiți și cu dreptate să construiască instituții pentru un viitor stat nu prea găsesc parteneri arabi”, au spus ei.

Persoanele importante includ prim-ministrul egiptean, Mohammed Anwar Sadat, nepotul răposatului președinte Anwar Sadat, care a fost asasinat fiindcă a făcut pace cu Israelul în 1981. Fostul ministru de Informații al Kuwaitului, Sami Abdul-Latif Al-Nisf, s-a alăturat grupului, alături de doi lideri religioși islamici importanți: Hassen Chalghoumi, un cleric tunisian, și imamul libanez Saleh Hamed.

Toți s-au unit pentru a denunța antisemitismul, propunând modul pus la cale de ei pentru a reduce distanța dintre Israel și vecinii arabi.

El-Dessouki și Gheita au spus că au fost mai mulți care au vrut să stea alături de Israel, dar au fost intimidați de guvernele lor. Cu toate acestea, nu se opri din a căuta un viitor mai bun pentru Israel și pentru Orientul Mijlociu.

„Pentru a reconstrui regionea, trebuie să punem capăt istoriei acesteia tragice. O mare parte din mass-media și multe instituții politice din lumea arabă creează un război retoric împotriva legitimității Israelului în mintea publicului. Pentru a pune capăt boicoturilor Israelului, cei care cred în cooperarea regională trebuie să conteste această percepție, fiind onești când vorbesc despre Israel și aducând idei constructive despre viitorul nostru împreună”.

Sursa: Christian Broadcasting Network

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.