Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani

Iranul a jurat răzbunare grea pentru lovitura cu dronă dată de SUA, care l-a ucis pe cel mai de temut terorist din Orientul Mijlociu. Avem detalii de la reporterul senior al Știrile CBN, Dale Hurd.

Dale Hurd, reporter senior: Operațiunea ordonată de președintele Trump e numită la știri un eveniment seismic în Orientul Mijlociu, anume asasinarea lui Qassem Soleimani, o persoană considerată de mulți drept unul dintre cei mai periculoși oameni din lume. Raidul de lângă aeroportul din Bagdad l-a avut ca țintă pe Soleimani, șeful forțelor Quds, raid soldat cu opt victime în total. Soleimani a fost identificat după mâna sa și inelul său.

Pentagonul afirmă: „Generalul Soleimani dezvolta mereu planuri pentru a ataca diplomați americani și cadre militare în Irak și în toată regiunea. Generalul Soleimani și forțele Quds sunt responsabili de moartea a sute de americani și membri ai armatei de coaliție și de rănirea a altor mii.”

Soleimani a fost arhitectul operațiunilor Iranului din întreaga regiune și a fost sancționat de SUA și de ONU pentru susținerea terorismului. Un fost ofițer al CIA spunea pentru publicația New Yorker că Soleimani a fost cel mai puternic agent din Orientul Mijlociu.

În Liban, Soleimani a transformat Hezbollah într-un stat puternic în interiorul altui stat, care acum amenință Israelul. Era atât de faimos în Iran, că, în aeroportul din Teheran, imaginea sa le ura bun venit pasagerilor.

După succesul operațiunii, președintele Trump a postat pe Tweeter steagul american. Departamentul de Stat american a îndemnat cetățenii americani să părăsească imediat Irakul.

Știrile au provocat celebrări spontane în Irak, unii irakieni ieșind dansând în stradă. Acest irakian spune că atacul SUA va duce la eliminarea partidelor corupte care ruinează Irakul. La rugăciunile de vineri din Iran, închinătorii au scandat „Moarte Americii!” Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei a amenințat că urmează o răzbunare dură față de SUA, așa cum spunea și acest purtător de cuvânt al Gărzii Revoluționare a Iranului, care a plâns în timpul interviului la televiziunea de stat.

În Irak mai sunt încă 5 000 de soldați americani care antrenează forțele irakiene să poată combate SI. Moartea lui Soleimani e văzută de mulți ca o lovitură puternică pentru Iran.

SUA știa că Soleimani a fost creierul din spatele atacului de săptămâna trecută la ambasada SUA și secretarul apărării, Mark Esper, a emis o avertizare joia trecută.

Mark Esper. Secretarul Apărării: Destul e destul! Avem toate mijloacele proprii în armata SUA, fie pentru a răspunde cum se cuvine în caz de noi atacuri, fie să luăm măsuri preventive dacă se pregătesc noi atacuri.

Oficialii SUA au spus clar că sunt pregătiți, indiferent cum va riposta Iranul. Ca să-l citez pe secretarul apărării, Esper, „jocul s-a schimbat”. Dale Hurd, Știrile CBN !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 309 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.