Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

O privire furișă spre vremea lui Isus.

În timpul unor săpături în Galileea, arheologii susțin că au găsit un atelier rar de pe vremea lui Isus. Potrivit arheologilor, acest atelier ne oferă informații legate de obiceiurile evreiești din acea vreme. Corespondentul CBN din Orientul Mijlociu Julie Stahl vine cu mai multe detalii.

Julie Stahl: Construind în Israel, săpăturile aduc deseori surprize, precum acest atelier vechi de 2 000 de ani, descoperit în timpul construcției unui nou centru sportiv din zona unde era situat orașul Cana din Galileea.

Dr. Yonatan Adler, arheolog, Universitatea Ariel : Aici avem o peșteră artificială, săpată în urmă cu 2 000 de ani. Așadar, e vorba de o carieră antică și de un atelier de vase din piatră.

Julie Stahl: Dr. Yonatan Adler, arheolog la universitatea Ariel, conduce operațiunile de excavare.

Dr. Yonatan Adler: Avem o mare cantitate de deșeuri de producție, ce includ și miezuri de turnare, care erau extrase din interiorul vaselor produse aici și vase care au fost sparte în timpul procesului de turnare.

Julie Stahl: Arheologii au descoperit mii de astfel de miezuri în acest sit, iar ceea ce artizanii de acum 2 000 de ani au aruncat ca fiind deșeuri de producție a devenit astăzi o comoară.

Dr. Yonatan Adler: Iată o descoperire interesantă. În Galileea, e prima dată când descoperim prin săpături ateliere de producere a acestor vase. Am putut afla mai multe despre ritualurile de curățire de acum 2 000 de ani.

Julie Stahl: Noul Testament menționează specific vasele de piatră și acele reguli de purificare din vremea când Isus a schimbat apa în vin la nunta din Cana. Şi acolo erau şase vase de piatră, puse după obiceiul de curăţire al iudeilor.

Yardena Alexandre, arheolog, Autoritatea Israeliană pentru Antichități : Piatra e un material care nu devine necurat. Sunt diferite de vasele de lut care, dacă intrau în contact cu ceva impur, un trup mort sau ceva asemănător, deveneau necurate și trebuiau sparte, nu se puteau refolosi.

Julie Stahl: Arheologul de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități, Yardena Alexandre spune că piatra este considerată pură întotdeauna.

Yardena Alexandre: Dacă oamenii erau preocupați să țină legile curățirii, atunci făceau cumva să dețină câteva astfel de vase de calcar.

Julie Stahl: Arheologii nu au găsit încă vase mari de piatră precum cele din Cana, descrise în Biblie, dar speră să poată continua săpăturile, în ciuda construirii noului complex sportiv.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 808 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.