Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelienii vor prosperitate pentru cetățenii palestinieni

Vorbim de ceva ce schimbă ura palestinienilor față de Israel în prosperitate economică, din Ierusalim.

Ierusalimul urmărește să devină un oraș-model de coexistență în Orientul Mijlociu, ajutând rezidenții arabi să se integreze pe piața muncii. Vor să o facă înlocuind ura din cărțile emise de Autoritatea Palestiniană, cu ebraică.

Comunitatea internațională critică în mod regulat Israelul pentru condițiile de trai ale palestinienilor. Primarul Ierusalimului, Fleur Hassan-Nahoum spune că problema e tocmai acești critici, fiindcă ei finanțează o programă de educație care incită la ură folosind manuale emise de Autoritatea Palestiniană.

Fleur Hassan-Nahoum, primarul Ierusalimului: Din nefericire, în programă există incitare la ură, glorificare a martirajului și negarea completă a existenței Israelului.

Arabii reprezintă 37% din populația din Ierusalim și aproape toți copiii lor studiază după programa emisă de AP. Hassan-Nahoum spune că, dincolo de ură, există o parte practică a problemei.

Fleur Hassan-Nahoum: Mie, preocupată fiind de situația copiilor din orașul meu, mi-e greu să aflu că ei nu învață niciun pic de ebraică, ci doar o engleză stricată, ceea ce înseamnă că, la 18 ani, acești copii termină liceul, dar nu pot fi integrați în nicio oportunitate economică de calitate și nu ajung la studii superioare. Programa de până acum era una de instituționalizare a sărăciei.

Autoritatea Palestiniană dorește o viitoare capitală a sa în partea estică a unui Ierusalim divizat, însă Israelul se opune acestei idei. Cei mai mulți arabi de aici au statut de rezident, având multe dintre privilegiile pe care le au israelienii.

Fleur Hassan-Nahoum: Când am făcut un sondaj, am aflat că 50% din familiile de arabi vor să treacă pe programa israeliană. Această programă este una arabă, nu una sionistă. Tot ce facem noi e să eliminăm acea incitare și să aducem ca a doua limbă ebraica.

Multe dintre școlile arabe sunt sub corpul ONU care se ocupă de refugiații palestinieni de peste 70 de ani.

David Bedein, cercetător: Avem manuale aici care îi onorează pe ucigași și vorbesc despre moartea pentru dreptul la reîntoarcere. E ceva greșit, nu e ceva potrivit pentru agenția ONU.

Cercetătorul David Badeen a studiat ani de zile manualele palestiniene din școlile ONU.

David Bedein, cercetător: Fiecare oraș evreiesc e înlocuit cu unul având un nume arab, iar copiii cresc cu ideea că nu există niciun Israel, ci că e vorba de o entitate sionistă care trebuie să fie ignorată sau eliminată.

De aceea Badeen și Hassan-Nahoum vor să vadă națiunile care donează cum restricționează finanțarea până se fac schimbări.

Fleur Hassan-Nahoum: 54% din fondurile pentru UNWRA ajung la educație. Ce spunem noi nu e greu de înțeles: impuneți condiții pentru acei bani, obligați-i să schimbe programa, scoateți incitarea, dați-le oportunități și umpleți manualele cu subiecte tehnologice în loc de ură și activități paramilitare.

Dacă se va angaja și comunitatea internațională, Hassan-Nahoum spune că impactul ar putea fi unul extins.

Fleur Hassan-Nahoum: Nu există niciun motiv pentru care comunitatea arabă să nu ia parte la prosperitatea națiunii Israel, și la aceasta lucrăm noi. Ierusalimul e arena unde acest plan se va desfășura, dar aduce beneficii pentru toată țara și sperăm că va aduce pace și coexistență în întreaga regiune.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 309 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.