Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Una dintre cele mai secrete acțiuni militare din istorie!

Vorbim acum despre una dintre cele mai secrete acțiuni militare din istorie. Aviația israeliană a efectuat o misiune secretă ce a distrus complet programul de obținere de armament nuclear al Siriei. Mark Martin a discutat cu un expert în apărarea Israelului și un viceamiral în rezervă al marinei americane, despre operațiunea „Shadow Strike” și ce legătură are cu amenințarea nucleară iraniană.

Yaakov Katz, expert în apărarea Israelului și editor-șef: Au poze cu reactorul nuclear, cu miezul reactorului, au obținut registrul de alimentare al reactorului.

Mark Martin: Yaakov Katz, expert în apărarea Israelului și editor-șef al publicației Jerusalem Post, descrie informațiile care au conturat „Shadow Strike”, operațiunea secretă de distrugere a programului de armament nuclear al Siriei. Viceamiralul în rezervă Herman Shelanski i-a luat interviu lui Katz pe tema desecretizării recente a dosarelor misiunii care a dus la scrierea unei cărți de succes.

Yaakov Katz: Israelul a distrus acest reactor în 2007. Știți ce s-a întâmplat în acea zonă din Siria unde era reactorul, șapte ani mai târziu, în vara lui 2014? SI a preluat controlul. Dacă Israelul nu descoperea acest reactor și nu ar fi acționat, putem să ne imaginăm ce urma, îl aveam pe acest al-Baghdadi, având sub mână nu doar mii de luptători, răi, brutali, dar având la dispoziție și material radioactiv, bombe chimice și posibil o armă nucleară în valiza sa.

Mark Martin: În lumina situației actuale din Orientul Mijlociu, ce înseamnă „Shadow Strike” pentru Iran? Care sunt implicațiile acelei misiuni secrete a aviației israeliene în Siria, când vine vorba de programul nuclear iranian?

Yaakov Katz: În primul rând, aici e vorba de o operațiune mult mai complicată. În al doilea rând, Israelul ar putea ajunge acolo, are capacitatea să trimită avioane în Iran și să distrugă câteva instalații importante acolo. Le-au împrăștiat ei prin țară, unele îngropate adânc în munți sau în buncăre serioase, dar să spunem că ar reuși să le strice destul încât să-i încetinească.

Mark Martin: Katz spune că acțiunea militară nu ajunge.

Yaakov Katz: Trebuie să le aplici sancțiuni dure și să aliniezi lumea împotriva lor așa încât, după o astfel de misiune, iranienii să nu mai poată reconstrui componentele pe care să zicem că le-am distrus.

Mark Martin, CBN: Viceamiralul Shelanski spune că Israelul a spus tare și clar despre linia roșie în ce privește programul Iranului de îmbogățire nucleară.

Viceamiralul Herman Shelanski: Dacă Iranul face o armă nucleară, ar putea și acționa. Au făcut-o în Irak, au făcut-o în Siria. Cred că vor vorbi însă cu SUA foarte atent, la fel și cu aliații săi.

Mark Martin: Shelanski mai spune că Israelul are mai mulți prieteni la nivel internațional decât în 2007, ceea ce ar putea ajuta strategia evreiască față de Iran.

Viceamiralul Herman Shelanski: Din punct de vedere politic, ar putea fi puțin mai avantajos să meargă pe calea diplomatică, fiindcă e posibil. Cu siguranță, la un moment dat, aliații noștri, ai SUA, au colaborat intens pentru a pune presiuni pe Iran așa încât ei să nu aibă mijloacele de a obține bomba. Colaborarea s-a mai deteriorat între timp.

Shelanski spune că sunt două opțiuni pentru Israel, cea diplomatică sau războiul.

Viceamiralul Herman Shelanski: Cred că Israelul a dovedit clar că nu îi e frică să meargă la război dacă e nevoie. Mark Martin, Știrile CBN, Virginia Beach !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 309 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.