Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

SUA nu se mai lasă hărțuită

În Israel, premierul Beniamin Netanyahu a reacționat spunând că SUA are dreptul de a se apăra, ca și Israelul. El l-a apreciat pe președintele Trump că a acționat rapid, decisiv și în forță. Armata israeliană a închis o stațiune de schi la muntele Hermon, înălțimile Golan, ca măsură de precauție în cazul unui atac de ripostă a Iranului din Siria. În plus, cabinetul de securitate s-a întâlnit să discute situația.

Cu doar o zi înainte de moartea lui Soleimani, militanții susținuți de Iran s-au retras de lângă ambasada americană din Bagdad după două zile de violențe. Haideți să vedem ce s-a întâmplat!

Chris Mitchell: Protestele au izbucnit la ambasadă după ce, duminică, SUA a efectuat acțiuni militare în cinci zone cu obiective deținute de o grupare militantă susținută de Iran, aflată în Irak și Siria. SUA învinuia gruparea că a lansat un atac cu rachete care a ucis un antreprenor american la o bază militară din Irak, cu două zile în urmă. Era doar cel mai recent dintr-o serie de atacuri ale acestei grupări.

Seth Frantzman, autor și expert în Orientul Mijlociu: Aceștia au efectuat 10-11 atacuri cu rachete în ultimele șase luni.

De data asta, însă, SUA a ripostat. Autorul și expertul în Orientul Mijlociu, Seth Frantzman, spune: „Riposta americană schimbă complet jocul.”

E pentru prima dată, din ce îmi amintesc, când americanii au ripostat împotriva acestor militanți, deși sute de soldați americani au fost uciși și răniți de aceste grupări de-a lungul anilor. În trecut, SUA evita să se încurce cu Iranul și cred că acum în sfârșit e dispusă să riposteze la astfel de hărțuiri.

Israelul a condamnat violențele de la ambasada SUA, una dintre cele mai mari și mai bine păzite misiuni diplomatice din lume. Premierul israelian Beniamin Netanyahu a lăudat SUA pentru acțiunile sale împotriva Iranului și a asociaților săi din regiune.

Seth Frantzman: Îi pune pe americani de aceeași parte cu Israelul și, din perspectiva Israelului, cred că israelienii sunt fericiți să vadă că SUA începe să se trezească în fața amenințării.

Israel știe că s-ar putea îndrepta spre conflicte cu Iranul. Șeful personalului armatei israeliene, locotenentul general Aviv Kochavi spunea săptămâna trecută că Israelul se pregătește pentru ceea ce el numește a fi o „confruntare limitată” cu Iranul.

Seth Frantzman: Israelul vrea să se mute din Siria ca să nu se mai poată face trafic de arme în Irak. SUA, desigur, nu vrea ca soldații săi să fie atacați. Israel și SUA sunt desigur aliați și au același punct de vedere, dar planurile lor pe termen lung diferă puțin.

Chris Mithcell: Violențele din Irak au apărut în timp ce Iranul și aliații săi se confruntă cu proteste în masă fără precedent în ultimele luni, sancțiunile grele impuse de președintele Trump distrugând economia Iranului.

Seth Frantzman: Iranul a încercat să-i provoace pe americani, de când SUA a părăsit acordul nuclear iranian, dar încă din anii 1980, de la criza ostaticilor. Iranul vrea Orientul Mijlociu fără America, numește SUA „Marele Satana”, căreia Iranul spune că i se opune și, ca obiectiv pe termen lung, ar vrea să vadă SUA și Israel distruse.

SUA menține cam 5 000 de soldați în Irak, la solicitarea guvernului irakian, în scopul de a putea face față în lupta cu SI. Frantzman spune că seria de atacuri împotriva SUA e menită a testa limitele Americii.

Seth Frantzman: Am mai văzut acest lucru și în Golf, au atacat șase petroliere, au capturat un petrolier britanic, au doborât o dronă americană, însemnând că au atacat la sol, în aer și pe mare. E vorba de un atac coordonat și cred că Iranul aștepta riposta administrației Trump ca pe urmă să aibă o scuză de a continua. Chris Mitchell, Știrile CBN !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 309 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.