Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Lideri ai Iranului, nu vă ucideți protestatarii!

În timp ce la Washington se analizează asasinarea lui Qassem Soleimani, iranienii își riscă viețile strigând după libertate. Zeci de mii de iranieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regimului din țară. Unii cred că protestele reprezintă o amenințare istorică pentru Republica Islamică Iran, cea de 40 de ani. Iată cum arată protestele și ce spun iranienii.

Din Teheran la Isfahan și Hamadan, iranienii au sfidat guvernarea lor și au scandat sfârșitul ei. La Teheran, mulțimile au scandat demisia liderului suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei. Această mulțime scanda: „Dictatorul, dictatorul ! Garda Revoluționară Iraniană, voi sunteți SI !” Toate acestea au apărut la doar câteva zile după ce Iranul l-a îngropat pe al doilea om în stat, generalul Qassem Soleimani. Acum, aceste postere sunt rupte în plină stradă și date jos de pe pereți. La universitatea Amirkabir din Teheran, sute de studenți au refuzat să calce pe steagurile americane și israeliene și au strigat la cei care au făcut-o. Președintele Trump le-a scris pe Twitter liderilor Iranului în persană și engleză: „Lideri ai Iranului, nu vă ucideți protestatarii ! Deja ați ucis sau încarcerat mii dintre ei și lumea vă vede. Mai mult, SUA vă vede.”

Expertul în Orientul Mijlociu, Walid Phares, scria și el că mesajul lui Trump aduce aminte de președintele Ronald Reagan care îl învăța pe Gorbaciov cum să dărâme zidul din țara sa. Protestatarii, însă, își riscă viețile. Aceste clipuri arată cum unii oameni sunt împușcați în timpul protestelor.

În urmă cu câteva luni, autoritățile iraniene au ucis 1 500 de iranieni care protestau. Populația iraniană e foarte nemulțumită de regim, întrebând: „Cum îi puteți ignora pe cei 1 500 care au murit, în timp ce îl plângeți pe acest individ care probabil a fost implicat direct în uciderea celor 1 500 ?”

Protestele au apărut după ce Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală un avion de linie ucrainean cu 176 de persoane la bord. Zile la rând, oficialii iranieni au respins orice acuzații legat de tragedie. La Washington, democrații se dau peste cap să îl limiteze pe președintele Trump cu o rezoluție și pun la îndoială capacitatea serviciilor administrației care a demarat operațiunea de asasinare a lui Soleimani. Consilierul în probleme de siguranță națională americană, Robert OBrian, a luat apărarea deciziei președintelui.

Robert OBrian, consilier american: Am avut niște servicii excelente care ne-au arătat că iranienii vizau obiective americane din regiune.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 311 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.