Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Politica americană în raport cu antisemitismul, pacea și terorismul

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, spunea pentru „Știrile CBN” că antisemitismul există și e chiar în creștere, chiar în Congresul American. Pence a fost la Ierusalim împreună cu peste 40 de lideri mondiali la World Holocaust Forum, pentru comemorarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului din Auschwitz. David Brody, de la CBN, a mers la Ierusalim pentru a discuta cu vicepreședintele și, fiind într-un loc cu vedere către Zidul Plângerii al Orașului Vechi din Ierusalim, au vorbit despre antisemitism, despre regimul iranian și despre motivul pentru care mulți creștini susțin Israelul.

David Brody, analist politic: Domnule vicepreședinte, mulțumim că ați acceptat invitația noastră ! Mă bucur că ne putem vedea aici, în Ierusalim. E atât de bine să ne vedem în Ierusalim și sunt bucuros să fiu din nou în Țara Sfântă ! Să vorbim despre Holocaust și antisemitism, e motivul pentru care sunteți aici. Cum a fost la evenimentul de comemorare a 75 de ani de la Auschwitz? La ce vă gândeați, cum ați încercat să vă transpuneți în acele vremuri?

Mike Pence, vicepreședintele SUA: Am fost impresionat să văd aproape 50 de națiuni venind împreună, regi, președinți și prim-miniștri, toți uniți în jurul mesajului ”„Nu se va mai repeta ”. Au trecut 75 de ani de la eliberarea de la Auschwitz și povestirile încă ne sfâșie inima.

Ceea ce s-a întâmplat în acel loc, ce s-a întâmplat la Holocaust a fost cel mai negru capitol din istoria omenirii, când șase milioane de evrei și-au pierdut viața din cauza tiraniei și opresiunii naziste. Apoi au venit forțele aliate, inclusiv două milioane de soldați americani, care au eliberat continentul. Fiind acolo, am vorbit despre progresul pe care l-am făcut în ultimii 75 de ani și aceasta din poziția în care în acest an Karen și cu mine am vizitat Auschwitz. Am mers la fața locului și, așa cum spuneam azi, e imposibil să mergi acolo și să nu fii cuprins de o adâncă emoție și tristețe. Deși Auschwitz a fost un capitol negru în istoria omenirii, tot acolo au fost victoria și triumful libertății fiindcă, până la urmă, am învins. Am învins tirania nazistă și, după 75 de ani, lumea înțelege ce s-a întâmplat acolo și 50 de națiuni au decis din nou că ”„nu se va mai repeta ”.

Mike Pence: Cred că urmează să vedem, dar președintele Trump clarifica în afirmațiile sale publice că noi susținem poporul din Iran, le dorim un viitor mai strălucit și am vrea să le dăm oportunitatea să trăiască eliberați de sub opresiunea ayatolahilor de la Teheran. Speranța noastră este, în timp ce asistăm la mișcările populare din tot Iranul, că va exista o mișcare unită. Vreau să clarific: obiectivul nostru nu e schimbarea regimului, ci dorim ca regimul să își schimbe comportamentul.

Președintele a spus clar că suntem gata să facem pace cu oricine vrea să facă pace cu noi, dar tiranii de la Teheran ar trebui să știe că acest președinte și această administrație nu-i vor permite niciodată Iranului să obțină bomba nucleară. Vom continua să stăm fermi pentru Israel, pentru siguranța și prosperitatea sa și să confruntăm Iranul în timp ce propagă antisemitism și violențe teroriste în întreaga regiune.

De atunci am fost alături de ei la fiecare pas, fiindcă ei sunt în inima noastră. Așa cum spunea președintele Trump, suntem legați cu legături ale inimii și ale credinței și cred că, de aceea, creștinii și evreii și zeci de milioane de americani consideră Israelul, așa cum și eu îl consider, aliatul nostru cel mai drag.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 312. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.