Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Se îmbunătățesc relațiile dintre țările africane și Israel

Israelul și Sudanul au convenit să înceapă o cooperare care să ducă la normalizarea relației dintre cele două țări. E un eveniment istoric, reprezentând și cea mai importantă reușită diplomatică israeliană din ultima vreme în privința legăturii cu Africa.

Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu, și general-locotenentul Abdel Dattah al Burhan, șeful Consiliului de Suveranitate al Sudanului, s-au întâlnit luni (3 februarie 2020) la Entebbe, sub auspiciile președintelui Ugandei, Yoweri Kaguta Museveni.

„Am convenit să începem o cooperare al cărei țel este normalizarea relațiilor dintre cele două țări”, a declarat Israelul.

Al Burhan „este dornic să își ajute țara să se modernizeze, scoțând-o din izolare și punând-o pe harta lumii”, conform declarației făcute.

Netanyahu „crede că Sudanul se îndreaptă într-o direcție pozitivă”.

Luni dimineața, înainte să plece să în Uganda, Netanyahu spunea că speră „ca la sfârșitul zilei să aibă vești bune pentru Israel”.

Schimbarea din Sudan în domeniul relațiilor cu Israelul face parte din eforturile Sudanului de a determina SUA să elimine sancțiunile economice pe care i le-a impus și de a îmbunătăți situația națiunii.

Sudanul, a cărei populație e majoritar musulmană, a fost ostil față de Israel până acum. Israelul este singura țară în care sudanezilor le este interzis accesul, având în vedere că, în trecut, Sudanul a avut legături cu Hamas, Hezbollah și Iran.

Această evoluție în domeniul diplomatic constă într-o schimbare de anvergură a politicii externe sudaneze, care, până de curând, a fost aliniată cu Iranul și a servit drept punct de trecere pentru transportul de arme din Iran în Orientul Mijlociu.

Israelul are acum legături strânse cu Sudanul de Sud, care și-a câștigat independența în 2011.

În ultimii ani, premierul israelian Beniamin Netanyahu a făcut multiple vizite de ordin politic în țările Africane. În urma lor, politicieni din acele țări au vizitat Israelul, contribuind la stabilirea unei relații mai bune.

Sursa: TPS

Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.