Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Conflictele dintre israelieni și palestinieni provoacă daune în ambele tabere

Armata Israeliană și poliția sunt în alertă după ce zeci de soldați israelieni au fost răniți, iar trei palestinieni au murit în timpul ciocnirilor recente. Luptele au început la câteva zile după prezentarea planului de pace al președintelui Trump.

Din Gaza până în Iudeea, Samaria și Ierusalim, palestinienii au făcut revolte și demonstrații împotriva propunerii de pace de la Casa Albă care are ca obiectiv împăcarea dintre palestinieni și israelieni. Unul din cele mai recente atacuri teroriste a avut loc joi, la gara veche de la marginea Ierusalimului.

Un terorist a intrat cu mașina într-un grup de soldați israelieni și a rănit 12 persoane, dintre care unul este foarte grav. Un alt atac, tot joi, a avut loc la Muntele Templului, unde un israelian arab a deschis focul contra poliției, fiind neutralizat după câteva momente. În spatele acestor atacuri teroriste se află Hamas și Jihadul Islamic, ambele susținute de Iran.

Mișcarea de rezistență islamică Hamas a lăudat aceste eforturi și operațiunile eroice împotriva ocupației sioniste cât și respingerea așa-numitului plan al secolului și dorește să nu fie adoptat.

De partea sa, AP și-a instruit serviciile de securitate să nu urmărească teroriștii palestinieni și chiar înainte de publicarea oficială a planului președintelui Trump i-a avertizat pe palestinieni să îl respingă.

Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene: Oricine va fi de acord cu planul va plăti scump ! Da, va plăti un preț greu, prețul trădării. Acceptarea acestui plan e echivalent cu trădare.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a dat vina pe președintele AP, Mahmud Abbas, cunoscut și sub numele Abu Mazen.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: Vreau să-ți spun, Abu Mazen, că înjunghierile, accidentele provocate, împușcăturile și incitarea la ură nu te ajută. Noi vom lua toate măsurile necesare pentru a ne menține securitatea, pentru a întări granițele și pentru a ne asigura viitorul, și o vom face cu voi sau fără voi.

Itamar Marcus, care monitorizează mass-media palestiniană, spune că AP e cea care întreține mișcarea de rezistență.

Itamar Marcus: Autoritatea Palestiniană vrea să fie violențe și teroare, vrea ca lumea să știe că poporul său e nemulțumit de planul lui Trump. Nu știm dacă poporul într-adevăr e supărat, dar conducerea știm că este. S-ar putea ca poporul să vrea pace, dar conducerea e interesată de un val de teroare.

Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene spunea pentru CBN că poliția caută să afle dacă aceste atacuri vor culmina într-un nou val de teroare sau se vor termina curând. Israelienii și unii palestinieni speră și se roagă ca situația să nu devină o nouă campanie teroristă pe străzile Ierusalimului și în țară.

Material difuzat în cadrul emisiunii de știri „Jerusalem Dateline” 314 – februarie 2020. Află știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.