Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ierusalim, mărul discordiei în negocierile dintre israelieni și palestinieni

Ierusalimul dintotdeauna a fost mărul discordiei în negocierile dintre israelieni și palestinieni și aceasta nu s-a schimbat nici cu planul secolului, al lui Trump.

Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, are detalii.

Julie Stahl: Președintele AP, Mahmud Abbas, a respins ideea că Ierusalimul va fi capitala nedivizată a Israelului.

Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene: La scurt timp după lansarea planului, când s-a spus că statul palestinian nu va avea Ierusalimul, l-am respins imediat. Nu va rămâne în istoria mea sau a țării că am vândut Ierusalimul.

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, explică planul referitor la Ierusalim: Ierusalimul e un oraș nedivizat, înconjurat de o barieră de securitate și, conform planului lui Trump, Ierusalimul va fi 100% sub suveranitatea Israelului, iar Muntele Templului va rămâne așa cum e acum.

Muntele Templului se află sub controlul securității israeliene și sub autoritatea religioasă a Iordaniei.

David Friedman: Dincolo de bariera de securitate, Ierusalimul se extinde ca municipiu și în acea zonă există un teritoriu marcat pentru a fi capitala palestinienilor. Abu Dis face parte din acea zonă, însă primarul din Abu Dis, Ahmad Abu Hilal spunea pentru Știrile CBN că această idee nu e fezabilă.

Ahmad Abu Hilal, primar palestinian: Refuzăm această propunere. Eu ca primar al Abu Dis, refuz să fim capitala Palestinei. Noi suntem parte din Ierusalim.

În 1996, AP a început să construiască o clădire de parlament în Abu Dis, care avea să fie centrul guvernării lor din Ierusalim. Clădirea nu a fost terminată însă.

Ahmad Abu Hilal: Au construit clădirea parlamentului fiindcă vedeau Abu Dis ca fiind parte din Ierusalim. Mai demult nu aveam nimic între noi, acum sunt aceste ziduri.

Israelul a construit cordonul de securitate din Ierusalim în urmă cu peste 15 ani, în toiul celei de-a doua Intifada palestiniană, pentru a împiedica teroriștii să pătrundă în oraș. De pe un acoperiș din Abu Dis, cu vedere spre bariera de securitate și Ierusalim, e ușor de văzut că aceste două zone erau odată un întreg.

Ahmad Abu Hilal: Înainte să se construiască zidul, eram în fiecare seară în Ierusalim și mergeam la cinematograf.

Aici e al-Azariya, un orășel cu populație predominant musulmană, aflat sub AP, la doar 2 km de Ierusalim. În Biblie e cunoscut ca fiind Betania, locul unde Isus l-a înviat pe Lazăr din morți. Primarul din al-Azariya, Issam Faroun, spunea că planul lui Trump pierde din vedere ideea esențială despre Ierusalim.

Issam Faroun, primar: Zona aceasta, al-Azariya, Abu Dis și alte sate de aici sunt importante fiindcă înconjoară Ierusalimul.

Ahmad Abu Hilal: Fără Ierusalimul nostru, nu valorăm nimic aici. Vă spun, eu sper că vom avea pace, fiindcă de aceasta avem nevoie. Toți au nevoie de pace, e bună pentru toată lumea.

Cu palestinienii care resping planul, e puțin probabil că un tratat de pace va fi semnat curând. Julie Stahl, Știrile CBN, din Abu Dis și al-Azariya !

Material difuzat în cadrul emisiunii de știri „Jerusalem Dateline” 314 – februarie 2020. Află știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.