Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

A existat vreodată un acord real între israelieni și palestinieni?

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, spunea în Consiliul de Securitate al ONU că planul de pace pentru Orientul Mijlociu al președintelui Trump este un plan israeliano-american care pune capăt problemei din Palestina. Planul însă atinge probleme care existau de multă vreme. Abbas a respins categoric așa-numitul plan al secolului al președintelui Trump.

Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene: Aici este sumarul planului care ne-a fost prezentat. Iată ce stat vor să ne dea, ca un cașcaval elvețian. Cine dintre voi ar accepta un așa stat ?

Abbas a făcut apel la reîntoarcerea la Acordul de la Oslo din anii 90, după ce, mai devreme, amenința că nu îl va mai respecta. Întrebarea e dacă a existat un acord real între israelieni și palestinieni.

Dore Gold, fost ambasador al Israelului la ONU: Practic, toate planurile anterioare nu au funcționat. Dacă funcționau, acum era pace.

Fostul ambasador al Israelului la ONU, Dore Gold, a conlucrat cu SUA la dezvoltarea planului actual. Ambasadorul american în Israel, David Friedman, spunea că un Israel puternic, securizat și prosper va face bine Americii.

David Friedmad, abasadorul Americii în Israel: Trebuie avut în vedere acest principiu fundamental în abordarea viziunii președintelui Trump despre pace și prosperitate.

Friedman mai spune că palestinienii au șansa să-și dubleze teritoriul pe care îl controlează în acest moment în Cisiordania, să extindă Gaza și să lege cele două teritorii.

David Friedman: Cât despre poporul palestinian, ei ar trebui să înțeleagă că America le este alături în ceea ce noi credem că este dorința lor de a obține un stat democratic și prosper.

Israelul vede ca aspect pozitiv recunoașterea suveranității sale în comunitățile israeliene din Iudeea și Samaria, dar Friedman a avertizat politicienii israelieni să nu o ia înainte, postând pe Twitter: Orice acțiune unilaterală înainte de încheierea procesului comisiei pune în pericol planul de pace și recunoașterea Americii. Friedman mai târziu a venit cu explicații.

David Friedman: Nu a fost o amenințare, dar oamenii trebuie să știe care e poziția noastră.

Friedman spunea că retragerea din Gaza în 2005 a arătat că evacuarea nu e o opțiune.

Fiindcă Israelul a evacuat 8 000 de israelieni din Gaza într-o acțiune unilaterală în scopul obținerii păcii, iar, în schimb, ei ne-au trimis rachete. Acum, miza e mult mai mare. Vorbim despre ținutul biblic al statului Israel și nu de 8 000 de oameni, ci de 10 000, 50 000, 100 000 de oameni. În niciun caz nu ne vom retrage.

Friedman mai spunea jurnaliștilor că problemele nu s-au rezolvat, revenind la Războiul de Șase Zile din 1967, și că aceste probleme nu vor dispărea de la sine.

David Friedman: Palestinienii, în 52 de ani, n-au făcut nimic să creeze vreo mișcare politică care să ofere Israelului vreo asigurare că, dacă vor obține statalitatea, nu vor reprezenta o amenințare pentru Israel.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 315. Urmărește știri și reportaje din toată lumea: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.