Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Sunt refugiații dușmanii noștri?

Mulți spun că asistăm la cea mai mare criză umanitară din lumea de azi, când aproape un milion de civili fug de luptele dintre forțele lui Bashar Assad, sprijinite de Rusia, și grupările islamiste susținute de președintele turc Erdogan, lupte care se dau în provincia Idlib din nord-vestul Siriei. Cei de la ONU au tras un semnal de alarmă.

Stephane Dujjaric, purtător de cuvânt al Secretarului General al ONU: Suntem foarte îngrijorați de siguranța și protecția a peste 3 milioane de civili din Idlib și zonele din jur din nord-vestul Siriei, în timp ce știrile despre raiduri aeriene și bombardamente continuă să afecteze grav populația civilă. Milioane de sirieni sunt prinși în schimbul de focuri.

Abu Omar, sirian dislocat: Stăm aici de dimineața până seara, aici mâncăm și bem. Ce putem face ? Așa arată viața noastră. Când plouă, stăm în mașină până seara și apoi ne întoarcem la moschee să dormim. Ce ar trebui să facem ?

Ani de zile, Siria și nordul Irakului au fost epicentre ale unora din cele mai mari dezastre umanitare din istoria recentă.

El e un misionar și fost soldat de elită în armata americană, David Eubank. În urmă cu 20 de ani, el a înființat o organizație misionară numită Free Burma Rangers. Grupul a ajutat minoritățile etnice aflate sub asediu din partea armatei birmaneze, oferind ajutor umanitar și tratament medical, totul în Numele lui Isus Hristos. Recent, FBR a lucrat în Irak în timpul bătăliei pentru eliberarea orașului Mosul din mâna jihadiștilor SI.

Dave, mă bucur să te văd. Pentru cei care nu știu, cum ați început FBR acum 20 de ani și care a fost motivul ?

Dave Eubank, voluntar și fost soldat de elită: Am plecat din armată pentru a merge la seminarul Fuller. Am întâlnit-o pe viitoarea mea soție, care nu voia să se întâlnească cu mine și, în mijlocul tuturor acelor lucruri, un trib, tribul Wa din Birmania, a luat legătura cu părinții mei, care erau misionari în Thailanda și i-au rugat să trimită pe cineva să îi ajute.

Când au venit la casa părinților mei din Birmania, unde de 70 de ani e război civil, au văzut în casă o poză cu mine înarmat, fiindcă făceam parte din trupele speciale. Atunci au spus: Omul acesta e un războinic. Noi avem nevoie de Isus și suntem un popor războinic, trimiteți-ni-l pe acest om. Așa am început organizația Vânătorilor Liberi Birmanezi, în 1997, acum 22 de ani. Noi activăm însă din 1993 și, în ultimii cinci ani, am fost implicați în Irak, Kurdistan și Siria.

Gary Lane, CBN: David, știm că nu e vorba doar de a le oferi tratament medical celor răniți și ajutor material umanitar. Spune-ne cât de important e să împărtășești credința ta cu aceia pe care îi ajuți.

Dave Eubank: Pentru mine cel mai important e să fiu un ambasador pentru Isus și vorbesc despre Isus cu oricine mă pot întâlni, ca și de această dată, oamenilor care fug din Idlib, Siria. Le spun: Roagă-L pe Isus să te ajute, El este real într-un mod supranatural. El te va ajuta, cheamă Numele Lui ! Le oferim Biblia în arabă și ne rugăm cu ei. Cred că am o credință mică și, de multe ori, nu vreau să vorbesc despre credința mea, fiindcă e slabă, dar pot împărtăși convingerile mele și să îi încurajez să Îi ceară lui Isus să îi ajute fiindcă El o va face. El a făcut imposibilul posibil. Eu, de fel, nu sunt o persoană foarte creativă, dar, urmându-L pe Isus, El m-a ajutat să fac lucruri noi.

Dave Eubank: După 20 de ani de activitate, când aveam deja echipe în Birmania, am avut pe inimă să Îi mulțumesc lui Dumnezeu, așa că am acționat. Mi-am amintit de cei 10 leproși pe care i-a vindecat Isus și doar unul din ei s-a întors să mulțumească. M-am gândit că e un moment potrivit să spunem povestea și altora.

Am mai dorit să-i vadă pe irakieni care, cum am aflat și eu, sunt niște oameni minunați. Ei nu sunt dușmanii noștri și văd cum Dumnezeu ne aduce împreună.

Mama mea are 87 de ani și a fost misionară 60 de ani, mare parte a vieții ei. Tatăl meu are 90 de ani, e încă activ pe câmpul de misiune. Cred că îi știți, ei sunt Al și Joan Eubank. Mama mea spunea că Dumnezeu are prieteni în toată lumea și Lui Îi place ca prietenii Lui să se întâlnească. Sper că și filmul ajută în acest sens. Cred că ne va aduce împreună.

Dacă ți-a plăcut clipul, distribuie-l. În plus, dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Materialul face parte din emisiunea „Jerusalem Dateline” 316 – februarie 2020.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.