Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Dragostea lui Isus într-o zonă de război

Bătălia dintre soldații susținuți de Rusia și armata din Ucraina continuă în ciuda încheierii acordului de încetare a focului acum cinci ani. Războiul continuă pentru cei care locuiesc pe linia de front. Recent, George Thomas de la CBN a vizitat zona de război pentru a documenta eforturile de instaurare a păcii în partea de est a Ucrainei și pentru a vă prezenta lucrarea care se ocupă de cei lăsați în urmă.

George Thomas: Asta a rămas din casele aflate în orașul Zolote situat lângă linia de front. Până la mijlocul zilei, în data de 18 februarie au avut loc 33.000 de explozii în zonă deoarece trupele ucrainene și forțele separatiste susținute de Rusia s-au ciocnit în una dintre cele mai vehemente lupte. Aleksandr Korneev era acasă când au avut loc primele serii de explozii.

Aleksandr Korneev, rezident al orașului Zolote, Ucraina: M-am întors și atunci a avut loc o explozie. Am fost aruncat pe scări. Am rămas culcat pe podea timp de 20 de minute.

George Thomas: Potrivit Ucrainei, soldații ruși au încercat să treacă de linia separatistă în Zolote, dar atacul lor a fost respins.

Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei: Dispunem de o armată puternică. Mai au loc și provocări. Răspunsul armatei a fost ferm.

Sergey Rakhuba, Mission Eurasia, președinte: Ne aflăm în satul Opytne care a fost o comunitate vibrantă, dinamică înainte să fi început războiul între Rusia și Ucraina. Linia de front desparte acest sat în două.

George Thomas: Rakhuba împreună cu o echipă de la biserica menonită au distribuit mâncare, apă și alte provizii esențiale familiilor și soldaților care trăiesc în Opytne. În februarie 2014 așa-numiții separatiști ruși au lansat un război hibrid masiv în această parte a estului Ucrainei și au luat o parte din țară. Șase ani mai târziu, comunități ca aceasta sunt orașe fantomă. Au rămas doar câteva familii care au trăit aici o mare parte a vieții lor și care au promis că nu vor pleca niciodată. Cândva găzduia 700 de oameni, dar în prezent locuiesc doar 60 de oameni în Opytne. Nu au electricitate, gaz sau apă curentă de mai bine de cinci ani. Pe case se văd urme de gloanțe. Majoritatea caselor nu sunt locuibile.

Jon Wiebe, Mennonite Brethen Foundation: Știm că Dumnezeu este prezent chiar și aici. Oamenii trebuie să știe că pot nădăjdui în Dumnezeu, că El ne mântuiește. Este un privilegiu pentru mine să aduc daruri, să distribui mâncare, să mă rog cu oamenii și să împărtășesc cu ei dragostea lui Hristos.

George Thomas: Rakhuba și Wiebe urcă scările acestui bloc bombardat și duc provizii lui Leeda în vârstă de 78 de ani. Ea locuiește în această cameră mică împreună cu fiul ei și cu patru pisici. Nu au încălzire, nici apă, iar mâncarea pe care o au este puțină.

Leeda: Nu am unde să mă duc. Nu am la cine să mă duc. Eu rămân aici și aștept. Trăiesc aici de 50 de ani și voi rămâne aici.

George Thomas: Forțele rebele pro-ruse controlează jumătate din satul în care locuiește Leeda și o mare parte din estul Ucrainei printre care orașe cheie precum Donețk și Luhansk.

Sergey Rakhuba: Se aud arme de foc cel puțin o dată pe zi sau o dată la două zile.

George Thomas: În această regiune și-au pierdut viața 14.000 de oameni. Jumătate dintre ei au murit după semnarea acordului cu Rusia pentru a pune capăt războiului, acum cinci ani. 35.000 de oameni au fost răniți și aproape două milioane de oameni au fost transferați. Rakhuba spune că acesta este un război uitat și asta este apăsător.

Sergey Rakhuba: Mi-am petrecut anii adolescenței aici, în orașele din estul Ucrainei. Îmi aduc aminte cât de dificil a fost pentru un creștin să își împărtășească credința și a fost dificil și pentru Biserică să își exercite influența asupra societății sovietice. Războiul, în ultimii ani, a adus și mai mult întuneric. Să ne rugăm. Să ne rugăm în limba rusă.

George Thomas: Rakhuba, născut în Ucraina, în prezent locuiește în Statele Unite și conduce Mission Eurasia, un grup din Tennessee care instruiește tineri pentru a transforma țările fostei Uniuni Sovietice pentru Isus Hristos.

Sergey Rakhuba: Misiunea noastră este aceea de a da nădejde societății prin lideri tineri și să răspândim Evanghelia următoarei generații pentru cei care trăiesc în condiții dificile, cum sunt cei din estul Ucrainei.

Mai multe echipe au mers în orașele și satele situate lângă zonele de conflict pentru a evangheliza tinerii. Unii aud Evanghelia pentru prima dată.

Marina Kurilova, o fetiță de nouă ani din Ucraina: Am învățat că Isus mă poate ajuta în multe momente dificile și mă poate ajuta să nu renunț .

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 816, difuzată în februarie 2020.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.