Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Cum să te ferești de COVID-19

Americanilor li se spune să se pregătească. Cum o putem face, Lorie ?

Dacă virusul erupe și în SUA, probabil vom asista la unele închideri, așa cum sunt și în alte țări. Se vor închide școli, poate biroul unde lucrezi, poate magazinul de unde faci cumpărăturile. Poate plănuiești o seară pe Broadway, dar dacă virusul erupe în New York, nu vei mai putea ajunge. Să nu uităm de transportul în comun, metrou, și multe altele. Trebuie să fim pregătiți. Poate va trebui să lucrezi de acasă.

Dacă Doamne ferește ești diagnosticat, poate ți se va cere să stai în carantină vreo două săptămâni. Oare îmi va ajunge mâncarea ? Oamenii se gândesc la aceste lucruri. E bine să aveți rezervă de medicamente dacă va fi nevoie să stați acasă câteva săptămâni. Ce trebuie să știm despre virus ? Nu e o simplă răceală, nu-i așa ?

Am vorbit cu dr. Frank Esper, un specialist în boli infecțioase de la Clinica din Cleveland care mi-a spus că până acum rata mortalității e de 2% și nu e puțin, dar mai înseamnă că 98% din oamenii care vor fi infectați se vor face bine. Până acum nu s-a semnalat niciun deces la copii mici. Nu știu cum, dar copiii par a fi protejați.

În China sunt peste 70 000 de cazuri raportate, și o mică parte sunt copii sub 20 de ani, majoritatea sunt oameni peste 50 de ani, iar copiii până la 9 ani sunt sub 1% dar niciunul din ei nu a murit. Nu e ca și cum ne-am simți bine, dar e ceva care ne dă speranță, fiindcă ne pasă nu doar de noi ci și de familiile noastre și știm că cei mici sunt predispuși la infecțiile virale.

Poate pare puțin neintuitiv, dar acest virus are mai mult ca țintă adulții și nu atât de mult copiii și cred că va deschide o zonă de cercetare interesantă. Încă o veste bună e că virusul nu se transmite prin aer, ci prin stropii de apă împrăștiați când o persoană strănută sau tușește, la o distanță de până la doi metri, pentru un timp scurt. Dacă tușiți sau strănutați, să o faceți într-un șervețel sau acoperiți cu brațul. E important de știut, fiindcă picăturile ajung pe suprafețe și apoi le atingem.

Doctorii spun că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi sau să folosim purificator de mâini cu 70% alcool. Când mergeți să cumpărați ceva și folosiți degetul pentru a semna, fiți atenți pe ce puneți mâna. Încercați să atingeți butoanele din lift cu cotul, evitați să dați mâna și așa mai departe. În Israel, guvernul a luat măsuri proprii, dar sunt și câteva companii israeliene care oferă tehnologie de vârf care ar putea schimba situația.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a explicat politica guvernului său în ce privește coronavirusul: „Politica noastră este una care încurajează oamenii să fie pregătiți și, mai presus de toate, atenție și calm. Israelul a anulat toate zborurile din și către China și a adăugat Italia și Australia pe lista cu destinații restricționate”.

A mai îndemnat în premieră israelienii pe cât posibil să nu călătorească.

Beniamin Netanyahu: Încercăm să facem ce putem mai bine pentru a ne pregăti și a împiedica virusul să ajungă la noi. Israelul trece de la precauții la soluții pentru coronavirus.

Iată o companie israeliană, SaNOtize, pe care am întâlnit-o la recentul summit OurCrowd și care evidențiază inovația israeliană. SaNOtize folosește oxid azotic pentru a neutraliza infecțiile, între care și coronavirusul.

Toate magazinele au rămas fără purificator de mâini, dar noi avem un gel care eliberează oxid azotic. Când l-ai pus pe mână și ai frecat mâinile, va distruge toate bacteriile, virușii și orice am avut pe mâini. Funcționează.

O altă companie israeliană, MIGAL, a anunțat că în câteva luni ar putea avea deja vaccinul împotriva coronavirusului. De patru ani lucrau la un vaccin pentru coronavirus la păsări, fapt ce ar crește șansele obținerii unui vaccin eficace pentru oameni într-un timp foarte scurt. Argaman mai spune că masca sa revoluționară poate ucide 99% din toți virușii ca și coronavirusul.

Termină toți virușii, toate bacteriile sau ciupercile, de fiecare dată, pe timp de zi, pe timp de noapte, non-stop. Masca se poate spăla, călca, colora, e rezistentă, își face treaba.

Tratăm materialul, îl reconstituim și îl trimitem înapoi în procesul de fabricație. Mașinile nu știu că e bumbac tratat. Această nouă tehnologie ar putea fi folosită și la paturile de spital, la prosoape și multe altele. Te va proteja de la expunerea la coronavirus sau oricare alt virus. Apropo, am dezvoltat această mască având în obiectiv pacienții sub tratament cu chimioterapie.

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/

Reportajul face parte din emisiunea „Jerusalem Dateline” 317, difuzată în martie 2020.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.